Στ. Κασσελάκης: Το 40%, μία πανοπλία μιντιακή, δεν μπορεί να είναι η μόνη λύση για τον κόσμο

Πρέπει να ανασυνταχθούμε σαν κόμμα και να προσφέρουμε στον τόπο

«Έρχομαι εδώ επειδή πιστεύω στη δημοκρατία. Μεταδημοκρατία ή Μεσσιανικό θα ήταν να μην εμφανιζόμουν εδώ, να έβγαζα ένα βίντεο και να έλεγα τι βλακείες είναι αυτά και να καθόμουν σπίτι μου. Αλλά έρχομαι εδώ γιατί πιστεύω στη δημοκρατία και αυτή είναι η πιο έμπρακτη απόδειξη» ανέφερε σε εύθυμη διάθεση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά την τοποθέτησή του στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Ξενοφώντα Κοντιάδη το «ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ: Το μεσσιανικό προσωπείο της μεταδημοκρατίας» που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην ΕΣΗΕΑ.

κασσελακης-κοντιαδης-λιακος
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Ο συγγραφέας και καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου, Ξενοφών Κοντιάδης διευκρίνισε κατά την ομιλία του ότι το νέο του βιβλίο δεν αφορά τον Στέφανο Κασσελάκη ως πρόσωπο και ως πολιτικό, αλλά ως πολιτικό φαινόμενο. Επομένως, όπως διευκρίνισε, η συμμετοχή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει το σκοπό να ακουστεί με μεγάλο ενδιαφέρον η δική του εξήγηση για αυτό το οποίο έζησε.

«Να κατανοήσουμε πώς ένας νέος άνθρωπος, άγνωστος στην Ελλάδα, που δεν ήταν καν μέλος ή στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα αναδεικνύεται σε αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όχι απο μια κλειστή διαδικασία αλλά από μια ανοιχτή διαδικασία στην οποία μπορούσε να μετάσχει κάθε ενδιαφερόμενος.

κασσελακης
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναφερόμενος στην παρουσία του στην εκδήλωση ως ομιλήτης υπογράμμισε πως μπορεί να είναι κάπως «άβολο» να μιλά για ένα βιβλίο που φέρει το όνομά του, αλλά ότι οι προθέσεις του είναι ειλικρινείς και αγνές και είναι διατεθειμένος να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση. «Γι’ αυτό είμαι εδώ» είπε, υπογραμμίζοντας πως δεν φοβάται το debate ή την παρεξήγηση. 

Το ζητούμενο, όπως υπογράμμισε, είναι να εξετάσουμε αν η πολιτική δουλεύει για τους πολίτες. Είναι η συζήτηση για την αποχή, την οποία χαρακτήρισε ως ρίσκο για την κοινωνία. 

«Η έμπρακτη εφαρμογή των αξιών και ειδικά των προοδευτικών αξιών με ένα τρόπο που αντιμετωπίζει την αποχή, είναι μονόδρομος. Για αυτό το λόγο είμαι με το ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε, προσθέτοντας πως «δεν με θεωρώ φαινόμενο είμαι απλώς άνθρωπος».

Σχετικά με την υποψηφιότητά του για πρόεδρος του κόμματος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Όταν αποφάσισα να κατέβω πίστευα ότι θα κερδίσω, αλλιώς δεν θα κατέβαινα. Διότι αισθάνθηκα ότι υπήρχε ένα κένο στο περιεχόμενο, δεν άκουγα εναλλακτικές προτάσεις ξεκάθαρες. Ή δεν τις άκουγα με το δικό μου τρόπο, ο οποίος είναι ένας απλός, στεγνός τρόπος, αλλά της ουσίας».

κασσελακης
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Σχετικά με τις εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε: «Πρέπει να ανασυνταχθούμε σαν κόμμα και να προσφέρουμε στον τόπο. Το 40%, μία πανοπλία μιντιακή,  δεν μπορεί να είναι η μόνη λύση για τον κόσμο. Ο κόσμος δεν περνάει καλά εκεί έξω. Άρα έχουμε μεγάλη υποχρέωση όλοι όσοι είμαστε στη βολική θέση του να είμαστε ”διασημότητες” στην Αθήνα και στην Ελλάδα, να προσφέρουμε στον κόσμο που δεν έχει την ίδια την αναγνωσιμότητα και απλά πονάει στην καθημερινότητά του. Αυτή είναι η πυξίδα σε ό,τι κάνω». 

Παρακολουθήστε την εκδήλωση: 

Δείτε επίσης: Στ. Κασσελάκης: Δε θα τελειώσει κανείς τον ΣΥΡΙΖΑ- Κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την υπομονή και την αγωνία του κόσμου του

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί