Πλήγμα για τα ανθρώπινα δικαιώματα: Καταψήφισαν την συνταγματική καθιέρωση της απαγόρευσης διακρίσεων

Με 170 ψήφους «ντροπής» η πλειοψηφία του ελληνικού κοινοβουλίου «κατήργησε» κάθε έννοια ισότητας

Η πλειοψηφία της ελληνικής βoυλής, σε μια ιστορικά «μαύρη» μέρα για τη δημοκρατία, απεφάνθη ότι τα ζητήματα προστασίας της ισότητας δεν την αφορούν.

Κατά τη ψήφιση για την αναθεώρηση του Συντάγματος απέρριψε την αναθεώρηση τoυ Άρθρου 5, παρ. 2, για την απαγόρευση διακρίσεων βάσει σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας και χαρακτηριστικών φύλου.

Πιο συγκεκριμένα 170 βoυλευτές ψήφισαν κατά της τρoπoπoίησης, 120 υπέρ ενώ 7 δήλωσαν «παρών».

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιανουάριο, είχε περάσει από την Επιτροπή για την Αναθεώρηση του Συντάγματος η τροποποίηση του Άρθρου 5, για προσθήκη σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας και χαρακτηριστικών φύλου με ψήφους βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και του Γιώργου Μαυρωτά, από το Ποτάμι, ενώ είχε καταψηφίσει η ΝΔ, και το ΠΑΣΟΚ.

Να σημειωθεί ότι στη σημερινή του μορφή το άρθρο 5 παράγραφος 2 του Συντάγματος αναφέρει: «Όλοι όσοι βρίσκονται στην Ελληνική Επικράτεια απολαμβάνουν την απόλυτη προστασία της ζωής, της τιμής και της ελευθερίας τους, χωρίς διάκριση εθνικότητας, φυλής, γλώσσας και θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων. Εξαιρέσεις επιτρέπονται στις περιπτώσεις που προβλέπει το διεθνές δίκαιο». 

Χαρακτηριστική είναι η αντίδραση του Αντώνη Ρέλλα που σε σχετική ανάρτησή του στο Facebook αναφέρει:

 «178 ΟΧΙ πήρε η πρόταση αναθεώρησης του Άρθρου 5,2 του Συντάγματος για τη προσθήκη του φύλου, της αναπηρίας, του σεξουαλικού προσανατολισμού, της ταυτότητας και των χαρακτηριστικών φύλου.

Σας ευχαριστούμε θερμά που μας θεωρείτε ανάξιους/ες/α για προστασία από τις διακρίσεις»


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί