Προσήχθη 22χρονος Παλαιστίνιος που έκανε το… έγκλημα να υψώσει παλαιστινιακή σημαία στο Σύνταγμα

Σε μια απαράδεκτη ενέργεια, η Αστυνομία προχώρησε το πρωί της Τρίτης στην προσαγωγή και στη συνέχεια στη σύλληψη ενός Παλαιστίνιου επειδή ύψωσε την παλαιστινιακή σημαία κατά τη διάρκεια της πολύ μεγάλης διαδήλωσης που έγινε στο Σύνταγμα για τη σταματήσει η σφαγή στη Γάζα. 

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, προσήχθη με βάση το άρθρο 141 του Ποινικού Κώδικα, δηλαδή για διατάραξη των σχέσεων της Ελλάδας με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ!

Το συγκεκριμένο άρθρο αναφέρει «όποιος με πρόθεσή του και με οποιεσδήποτε ενέργειες εκθέτει το ελληνικό κράτος ή σύμμαχό του ή κατοίκους τους σε κίνδυνο αντιποίνων ή εκθέτει σε κίνδυνο διατάραξης τις φιλικές σχέσεις του ελληνικού κράτους ή συμμάχου του με ξένο κράτος, τιμωρείται με φυλάκιση τριών μηνών μέχρι τριών ετών. Αν τα αντίποινα επήλθαν πραγματικά εξαιτίας των ενεργειών του, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών».

Ο νεαρός Παλαιστίνιος είχε ανέβει σε στύλο φωτισμού κρατώντας την ελληνική και την παλαιστινιακή σημαία.  

Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται η Αστυνομία «προσήχθη την Τρίτη το πρωί, Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023, 22χρονος, υπήκοος Παλαιστίνης, ο οποίος εμφανίζεται σε βίντεο το οποίο αναπαράγεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να υψώνει τη σημαία της χώρας του κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στο Σύνταγμα, την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023». Σε βάρος του σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, ενώ προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Την απαράδεκτη ενέργεια επιβραβεύει, όπως είναι φυσικό, η κυβέρνηση που στηρίζει με όλα τα μέσα την ισραηλινή βαρβαρότητα στη Γάζα!. Ο υπουργός Προτασίας του Πολίτη Γ. οικονόμου σε ανάρτησή του αναφέρει Ύστερα από ενδελεχή έρευνα της αστυνομία συνελήφθη το άτομο που την Κυριακή, στο πλαίσιο διαδήλωσης στο Σύνταγμα, τοποθέτησε παλαιστινιακή και κατόπιν ελληνική σημαία σε στύλο». Προσθέτει ότι «ο συλληφθείς παραπέμπεται στη Δικαιοσύνη» χωρίς να αναφέρει την κατηγορία και προσθέτει πως «η ΕΛ.ΑΣ., σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο και πολλαπλώς φορτισμένο περιβάλλον δρα συνετά και αποτελεσματικά, στο πλαίσιο της νομιμότητας και των δημοκρατικών κανόνων».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί