Χ. Μαμουλάκης: Πλήγμα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση ο νέος νόμος της ΝΔ (Bίντεο)

Σε υψηλούς τόνους και ασκώντας έντονη κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ πραγματοποιήθηκε η τοποθέτηση του Βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Χάρη Μαμουλάκη, στη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο: «Αναμόρφωση του συστήματος διακυβέρνησης Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού, κατάργηση νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου δήμων, παρακολούθηση επιδόσεων τοπικής αυτοδιοίκησης, οικονομική και διοικητική διαχείριση οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, ευζωία των ζώων συντροφιάς, κατασκευή και αναβάθμιση λειτουργούντων χερσαίων συνοριακών σταθμών και λοιπές διατάξεις του Υπουργείου Εσωτερικών».

Ο Χάρης Μαμουλάκης μιλώντας και με τις γνώσεις και την εμπειρία του ως Αυτοδιοικητικός, επέκρινε σημεία του νομοσχεδίου, όπως για παράδειγμα την κατάργηση των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, γεγονός που αναπόφευκτα συνεπάγεται και συρρίκνωση της δυνατότητας αυτών των φορέων να δραστηριοποιηθούν αποτελεσματικά στα πεδία της κοινωνικής και της εκπαιδευτικής πολιτικής, ή τις ρυθμίσεις για τις υπερεξουσίες του Δημάρχου.

Μιλώντας πολιτικά, ο Χάρης Μαμουλάκης επεσήμανε ότι αυτή δεύτερη θητεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη θα είναι η τιμωρία της, τονίζοντας ότι στη Ρόδο, στον Έβρο, στην Εύβοια, στη Θεσσαλία η κυβέρνηση φάνηκε επικίνδυνη στη διαχείριση των κρίσεων. Οι κύριοι Μπέος, Καμπόσος, Αγοραστός είναι χαρακτηριστικές περιπτώσεις του κράτους της Δεξιάς. Ανεπαρκείς και προκλητικοί. Καυτηρίασε επίσης το γεγονός ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της Γ’ Ελληνικής Δημοκρατίας έχουμε κυβέρνηση που αριθμεί τρεις Υπουργούς Επικρατείας, δύο Υφυπουργούς παρά τω Πρωθυπουργώ και 62 μέλη της κυβέρνησης, χωρίς να μιλήσουμε για τους μετακλητούς που έχουν σπάσει κάθε ρεκόρ.

Σχολίασε τέλος τον κοινό βηματισμό ΝΔ και Ελληνικής Λύσης στο θέμα της ΑΔΑΕ και του ΕΣΡ, όπου ταχύτατα έλαβαν μεταμεσονύχτιες αποφάσεις και κατέληξε λέγοντας: «Ο Ελληνικός λαός έχει ανάγκη από μια Αυτοδιοίκηση ανεξάρτητη και ισχυρή, όπως συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη.».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί