Βαρδάκης Σωκράτης: «Ολοκαύτωμα της επαρχίας Βιάννου, ένα ειδεχθές έγκλημα μια υπέρτατη θυσία για την ελευθερία»

Με αφορμή την παρουσία του και την κατάθεση στεφάνου, εκπροσωπώντας τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ο Σωκράτης Βαρδάκης στέλνει το ακόλουθο μήνυμα:
«Τιμούμε και ενθυμούμαστε τον αγώνα και τη θυσία των προπατόρων μας που εκτελέστηκαν και σφαγιάστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας. Τιμούμε και ενθυμούμαστε και όλους όσοι βίωσαν τον άφατο πόνο, την πείνα και την ορφάνια.
Ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, μια κατάφωρη παραβίαση του Δικαίου του Πολέμου, παραβίαση κάθε κανόνα ηθικής, κατά την τέλεση του οποίου σφαγιάστηκαν συνολικά 401 άνθρωποι, μεταξύ αυτών παιδιά, γυναίκες, υπερήλικες, ζητά δικαίωση.
Οι διεκδικήσεις του ελληνικού κράτους από την Γερμανία, όπως καταγράφηκαν στην ρηματική διακοίνωση της ελληνικής κυβέρνησης την άνοιξη του 2019, παραμένουν ενεργές και απαράγραπτες.
Ο κύκλος της κυνικής άρνησης της Γερμανίας για τις επανορθώσεις και τα οφειλόμενα προς τη χώρα μας πρέπει να κλείσει, όχι μόνο σαν οφειλή στο παρελθόν, αλλά και ως νέα αφετηρία για το μέλλον.
Σε αυτό τον αγώνα για δικαίωση δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να νικήσει η μνήμη απέναντι στις προσπάθειες για λήθη.
Στεκόμαστε σήμερα εδώ, σε αυτά τα ιερά χώματα με δέος για το μέγεθος της γενναιότητας, με ταπεινότητα και σεβασμό απέναντι στην υπέρτατη θυσία για την πατρίδα, με το βάρος της ευθύνης της θύμησης και της διάσωσης της ιστορίας, απέναντι σε κάθε προσπάθεια ιστορικού αναθεωρητισμού.
Η ιστορία μας γίνεται συλλογική μνήμη και διασώζεται από όλους εμάς που θα μαχόμαστε έως τη δικαίωση των προγόνων μας».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί