ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Εγκρίθηκαν οι πέντε υποψηφιότητες στο Διαρκές Συνέδριο – Όσα είπαν οι υποψήφιοι

Με ενός λεπτού σιγή για τα θύματα των φονικών πυρκαγιών ξεκίνησε το Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, με θέμα την έγκριση των υποψηφιοτήτων για την προεδρία του κόμματος.

Σημειώνεται ότι η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή με πρόεδρο τον καθηγητή συνταγματικού δικαίου Γιάννη Δρόσσο ενέκρινε ως ενιαία πρόταση τις 5 υποψηφιότητες για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

υποψήφιοι συριζα
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
κόσμοσ συριζα
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)
διαρκές συνέδριο
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Να δώσει ισχυρό μήνυμα η παρουσία του κόσμου στις κάλπες της επόμενης Κυριακής ζήτησε η γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Ράνια Σβίγκου. Η κοινωνία χρειάζεται έναν δυνατό και ενωμένο ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχουμε για τα δύσκολα, τα δύσκολα δεν τα φοβόμαστε ανέφερε χαρακτηριστικά η γραμματέας της ΚΕ.

Ράνια Σβίγκου
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

«Η επόμενη ημέρα να μας βρει πιο δυνατούς πιο ενωμένους για τη μεγάλη αλλαγή που έχει ανάγκες ο τόπος» επισήμανε κατά την ομιλία του ο αναπληρωτής γραμματέας Γιώργος Βασιλειάδης.

«Σπάστε τους μηχανισμούς και τις γραφειοκρατικές ισορροπίες που κρατάνε παραλυμενο το κόμμα» πρόσθεσε ο ίδιος απευθυνόμενος προς τους υποψηφίους.

Βασιλειάδης γιώργος
(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Στις τέσσερις μάχες που έχει να δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρθηκε η Έφη Αχτσιόγλου: Το κράτος της νέας εποχής, το νέο παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο, ο κόσμος της εργασίας μπροστά, η μάχη για ατομικά, πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα. 

Μιλώντας για την δική της πρόταση υπογράμμισε πως πρέπει να μπει ένα τέλος στην «Ελλάδα των μηδενικών προσδοκιών. Αξίζουμε, οφείλουμε και μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα. Η Ελλάδα μπορεί καλύτερα. Και θα το πετύχουμε» τόνισε. Και πρόσθεσε ότι «καταθέτω σήμερα την πρότασή μου για τα 4 στρατηγικά πεδία που πρέπει να παρέμβει και να πρωταγωνιστήσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το επόμενο διάστημα». «Μπορούμε να νικήσουμε. Γιατί το δικό μας μέλλον είναι συνώνυμο με τον πιο μεγάλο, ευγενή και ουσιαστικό στόχο της ανθρωπότητας: την κοινωνική ισότητα» είπε. 

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ Αχτσιόγλου
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

«Πάμε να χτίσουμε τη Σύγχρονη Αριστερά. Πάμε να κάνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ και πάλι νικητή. Πάμε να κατακτήσουμε το Ελληνικό Όνειρο» τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας στο Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Αναφερόμενος στην υποψηφιότητά του είπε «κατεβαίνω για Πρόεδρος της παράταξης μας γιατί οι Ελληνίδες και Έλληνες δικαιούνται μια ευκαιρία στο δικό τους Ελληνικό Όνειρο. Το Όνειρο της ατομικής αυτοπραγμάτωσης και της κοινωνικής απελευθέρωσης – πάντα με εντιμότητα».

Νωρίτερα, ο Στέφανος Κασσελάκης συγκέντρωσε τις 30 υπογραφές μελών της Κ.Ε. προκειμένου να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ανάμεσα στα ονόματα που υπογράφουν στηρίζοντας την υποψηφιότητα του κ. Κασσελάκη είναι ο Γιώργος Τσίπρας, η Θεοδώρα Τζάκρη, ο Παύλος Πολάκης και η Ελένη Αυλωνίτου. 

κασσελακης
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

«Ζητάμε από κάθε πολίτη που πιστεύει σε ένα καλύτερο μέλλον να χτίσουμε μαζί το κοινό μας σπίτι. Το σπίτι κάθε προοδευτικού πολίτη. Τη μεγάλη αριστερή προοδευτική δημοκρατική παράταξη. Την παράταξη που θα σηκώσει την χώρα στις πλάτες της» τόνισε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Παππάς στη διάρκεια της ομιλία τους στο Διαρκές Συνέδριο.

«Ξεκινάμε από τις 10 Σεπτέμβρη. Χτίζουμε την παράταξη για τη νίκη. Χτίζουμε το μέλλον της δημοκρατίας της δικαιοσύνης και της ειρήνης για την Ελλάδα. Μια καλύτερη χώρα για όλους και όλες» σημειώσε απευθυνόμενης στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ο Νίκος Παππάς συνέχισε επισημαίνοντας ότι «η Ελλάδα αξίζει ένα καλύτερο μέλλον. Ο δικός μας δρόμος, ο δρόμος της αριστερής προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης οδηγεί σε ένα καλύτερο, φωτεινότερο μέλλον. Όπου κάθε πολίτης έχει την ευκαιρία να εκπληρώσει τις δυνατότητες και τις προσδοκίες για βελτίωση της ζωής του. Όχι πατώντας πάνω στην αποτυχία του διπλανού».

Νίκος Παππάς
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

«Μπορώ να αναλάβω την ευθύνη. Σε κοινή πορεία με τη Πολιτική Γραμματεία, τη Κεντρική  Επιτροπή,  τους Βουλευτές, τις Οργανώσεις. Με γνώση, εντιμότητα και αξιοπιστία για την στροφή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ προς μια νέα Πολιτική και Κοινωνική Πλειοψηφία» τόνισε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Τζουμάκας, στο Διαρκές Συνέδριο.

Ο Στέφανος Τζουμάκας κάλεσε τα μέλη του κόμματος να προχωρήσουν «εμπρός για ένα ρεύμα νίκης στη στρατηγική κυβερνητικού κόμματος. Εμπρός για την ανασύνταξη του προοδευτικού κινήματος».

Ο ίδιος έθεσε ως «στόχο την υλοποίηση της πολιτικής μας υπέρ της  χώρας και του ελληνικού λαού. Προχωράμε σε υπέρβαση με ενότητα και νέους αγώνες». Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μίλησε επίσης για «αυτοπροσδιορισμός στην πολιτική μας φυσιογνωμία. Είμαστε η Παράταξη της Εναλλακτικής Προοδευτικής Λύσης.Όχι στην πολιτική της ρεβάνς». «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ χειραφετεί, καθοδηγεί. Παίρνει θέση» σημείωσε καταληκτικά.

Τζουμάκας Στέφανος
(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ο οποίος έκλεισε τις ομιλίες, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «όποιος κερδίσει, θα τον υποστηρίξουμε», ενώ πρότεινε τη δουλειά του μυρμηγκιού, διότι μόνο έτσι προχωρά «ένα κόμμα που θέλει τη διεύρυνση και τη γείωση με την κοινωνία. Θα βρούμε νέα παιδιά που θα τα δουλέψουμε για μια τετραετία και θα τα χτίσουμε. Θα τους μάθει η κοινωνία, θα έχουν αναγνώριση».

«Δεν επιδιώκω να έχω αδιαμεσολάβητη σχέση με τον λαό γενικώς, θα δίνω λόγο στα όργανα του κόμματος. Μακριά από μένα αυτοί που λένε ότι λογοδοτούν μόνο στον λαό.

Υπόσχομαι ότι θα είμαι μέλος μιας συλλογικής ηγεσίας. Αν ένα πράγμα είναι που εκπροσωπώ στην καμπάνια για την προεδρία είναι να φέρω ένα χαμόγελο στους ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ, για τα όσα κάναμε, για τις ιδέες μας, για τις αξίες μας, για τις προτάσεις μας. Γιατί η Αριστερά πρέπει να βγει επιθετικά» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Κατάμεστη η αίθουσα

Μέσα σε μία κατάμεστη από κόσμο αίθουσα διεξάγεται το Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, όπου εγκρίνονται οι υποψηφιότητες για την προεδρία του κόμματος. Μάλιστα αρκετός κόσμος βρίσκεται όρθιος, καθώς όλες οι θέσεις είναι γεμάτες.

Όπως ανέφερε η πρόεδρος του συνεδρίου Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η αίθουσα είναι κατάμεστη καθώς υπάρχουν 1.200 καθήμενοι, 500 πάνω στο θεωρείο αλλά και όρθιοι. Την ίδια στιγμή 1.400 σύνεδροι παρακολουθούν διαδικτυακά. Υπενθυμίζεται ότι το Διαρκές Συνέδριο διεξάγεται με υβριδικό τρόπο, με δυνατότητα φυσικής ή διαδικτυακής παρουσίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί