Ευκλείδης Τσακαλώτος: Δεν κάνεις εκπτώσεις για να κερδίσεις τις εκλογές

Να ξανακερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ την αξιοπιστία του, έθεσε ως προτεραιότητα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά την ομιλία του στο συνέδριο του κόμματος . ‘Όπως τόνισε «είναι χαρά που είμαστε όλοι εδώ δια ζώσης μακριά από τη βαρβαρότητα των Social media. Η Αριστερά ξέρει να ακούει. Για το debate κανένας συνυποψήφιος δεν είναι αντίπαλος, είμαστε μαζί και θα δουλέψουμε μαζί. Κανέναν δεν θέλω να φέρω σε δύσκολη θέση”.

Ανέλυσε την οπτική του για την επόμενη μέρα στη χώρα σημειώνοντας πως χρειαζόμαστε σχέδιο για την Ελλάδα του 2026. Δεν θα ανακάμψουμε με εντυπωσιακές κινήσεις. Στις εκλογές θα πούμε ότι έχουμε ένα σχέδιο για την Ελλάδα, το κράτος, την παραγωγική δομή, τον πολιτισμό.

Όπως τόνισε «πρέπει να ξανακερδίσουμε την αξιοπιστία μας. Ναι σε όλους δεν λέμε. Το έχει πει ο Τσίπρας. Και ρεαλιστικά και ριζοσπαστικά. Χρειαζόμαστε το δικό μας μπλοκ δυνάμεων. Εχουμε προτεραιότητες, όχι πολλές, αλλά έχουμε. Το σχέδιο Πισσαρίδη οδηγεί σε διάλυση των μικρών επιχειρήσεων. Μπορούμε να κάνουμε μία συμμαχία και να φτιάξουμε περιφερειακές τράπεζες; Ναι, μπορούμε. Αλλά δεν μπορούμε να λέμε ότι θα μειώσουμε περισσότερο τους φόρους. Τα νοσοκομείο και το κοινωνικό κράτος θέλουν φορολογία”.

Υπογράμμισε πως «η ηγεμονία χτίζεται όταν λες πράγματα που δεν είναι ηγεμονικά. Είμαστε μία δύναμη που θέλω να να σπρώξει τα όρια του εφικτού, δεν είμαστε διαχειριστική δύναμη. Να λέμε πάντα αυτά που πιστεύουμε για τα δικαιώματα. Έχουμε και τμήμα δικαιωμάτων στο κόμμα μας»

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τόνισε ότι «πρέπει να βγούμε απ’ αυτήν την εκλογή και απ’ αυτό το Συνέδριο μ’ ένα σχέδιο για το 2026. Ένα σχέδιο για την Ελλάδα, τις εργασιασκές σχέσεις, το κοινωνικό κράτος, τον πολιτισμό», υπογραμμίζοντας ότι «θα έχουμε κι εκείνα που δεν θα σας αρέσουν. Πρέπει να ξανακερδίσουμε την αξιοπιστία μας. Δεν λέμε ναι σε όλους».

Κι εξηγώντας αυτήν τη σκέψη του ανέλυσε πως «οι αντίπαλοί μας δεν είναι μόνο κάποιες επιχειρήσεις ή οι τραπεζίτες, είναι πολλοί οι νικητές της αγορές και πρέπει να φτιάξουμε ένα μπλοκ προτεραιοτήτων. Θα είναι πιστευτό να πούμε ότι θα μειώσουμε περισσότερο τους φόρους από τη Νέα Δημοκρατία; Η δεξιά έλεγε πάντα ότι ‘θα μειώσουμε τους φόρους κι ας μειώσουμε μετά τις κοινωνικές δαπάνες. Η ηγεμονία χτίζεται όταν λες και πράγματα που δεν είναι ηγεμονικά. Δεν κάνεις εκπτώσεις μόνο και μόνο για να κερδίσεις τις εκλογές. Αν δεν σπρώξεις τα όρια του εφικτού, θα είσαι μια διαχειριστική δύναμη. Όταν πάμε σε εκλογές να λέμε αυτά που πιστεύουμε και να μην συνεχίσουμε το είδος πονηριάς».

«Ο κόσμος έχει ένστικτο και ξέρει να ξεχωρίζει αυτές και αυτούς που λένε κάτι γιατί το αγαπούν και αυτούς που το λένε μόνο και μόνο για να κρατήσουν την εξουσία. Το σχέδιό μας πρέπει ν’ αφορά την ταυτότητά μας που έχει αξίες, ιδέες και αναλύσεις. Αν μειώσεις τους φόρους στους πλούσιους τούς κάνεις πιο πλούσιους», ανέφερε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Επέμεινε λέγοντας πως «αν δεν δίνεις ιδεολογικές μάχες, δεν μπορείς να είσαι ηγεμονικός. Αν δεν πολεμήσεις με ηγεμονία και με το δικό σου πρόσημο, τότε όλες οι πολιτικές που θα προτείνεις θα ενσωματώνονται στον κύριο λόγο».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί