Παραμένουν τα προβλήματα προσβασιμότητας στο Πρωτοδικείο και το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου

Απάντηση του Υπουργείου Υποδομών στον Σωκράτη Βαρδάκη για την συντήρηση του Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου 

Παραμένουν τα προβλήματα προσβασιμότητας στα δύο κτήρια Πρωτοδικείου και Ειρηνοδικείου, σύμφωνα με την απάντηση του Υπουργείου Υποδομών σε κοινοβουλευτική παρέμβαση του βουλευτή Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Βαρδάκη, αναφορικά με την συντήρηση του Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου.  

Όπως αναφέρεται στην απάντηση του Υπουργείου, το παλαιό Μέγαρο Πρωτοδικείου Ηρακλείου Κρήτης, έχει υπογραφεί από τις 18.04.2019 σύμβαση από τις Κτιριακές Υποδομές Ανώνυμη Εταιρεία (ΑΕ) και εκτελείται σήμερα το έργο με τίτλο: «Άμεσες ενέργειες για την αποκατάσταση των δομικών προβλημάτων του κτιριακού συγκροτήματος του Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου για την άρση της επικινδυνότητάς του και πρόσβαση ατόμων με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ) στους χώρους του». Η συμβατική αμοιβή του αναδόχου ανέρχεται σε 123.077,53€ συμπεριλαμβανομένων ΓΕ+ΟΕ, απρόβλεπτα και ΦΠΑ 24%.

Η εν λόγω σύμβαση περιλαμβάνει τις παρακάτω εργασίες:

1. Επισκευή Μόνωσης Πρωτοδικείου

2. Τοπικές Επισκευές Επιχρισμάτων όψεων

3. Αποκατάσταση φθορών στα μπαλκόνια των κτιρίων

4. Επισκευή οροφοκονιαμάτων στην οροφή του Α’ Ορόφου του Πρωτοδικείου

5. Επέκταση «σκάφης» προστασίας στις όψεις των κτιρίων

6. Αναβατόριο κλιμακοστασίου (ΑΜΕΑ)

Το ως άνω συμβατικό έργο έχει περαιωθεί και δίνεται μια ολιγοήμερη παράταση, προκειμένου να γίνουν κάποιες περαιτέρω εργασίες που προέκυψαν, καθώς και το αναβατόριο κλίμακας για ΑΜΕΑ, που υλοποιείται με αυτήν την σύμβαση, παρότι οι εργασίες αφορούσαν την άρση επικινδυνότητας από πτώση επιχρισμάτων και από υγρασίες.

Ωστόσο, παραμένει το πρόβλημα της προσβασιμότητας στα δύο κτήρια Πρωτοδικείου και Ειρηνοδικείου και σύμφωνα με την απάντηση του Υπουργείου προς τον κ. Βαρδάκη, θα μελετηθεί μαζί με τις εργασίες αποκατάστασης και του κτηρίου του Ειρηνοδικείου, εφόσον περατωθούν οι διαδικασίες παραχώρησης χρήσης των κτηρίων από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου ΑΕ και αποδοχής από το Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί