Κ. Αρβανίτης: Το επιτελικό κράτος έχει αποτύχει κατά κράτος, ηθικά και πρακτικά

“Η κυβέρνηση έχει καταρρεύσει. Η χώρα πρέπει να αντέξει και να συνεχίσει”

Δήλωση του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ / The Left και μέλους της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Κώστα Αρβανίτη για τις καταστροφικές πυρκαγιές από τις οποίες έχουν χάσει τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι και οι οποίες προκαλούν ανυπολόγιστες απώλειες σε ζωικό κεφάλαιο και περιουσίες με ανυπολόγιστες περιβαλλοντικές επιπτώσεις:

Η κυβέρνηση έχει καταρρεύσει. Η χώρα πρέπει να αντέξει και να συνεχίσει.

«Έχω φορτώσει 25 κομμάτια έχω εδώ μέσα στο τρέιλερ. 25 Κομμάτια». Η φράση αυτή θα μας στοιχειώνει… Την ώρα που από τις καταστροφικές πυρκαγιές έχουν χάσει τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι, την ώρα που ο καπνός έχει καλύψει τη μισή Ελλάδα, την ώρα που οι απώλειες σε ζωικό κεφάλαιο και περιουσίες είναι ανυπολόγιστες, όπως ανυπολόγιστες είναι και οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις της οικολογικής καταστροφής, άνθρωποι σε απόγνωση χαρακτηρίζονται «κομμάτια» και στοιβάζονται σε τρέιλερ από αυτόκλητους «τιμωρούς», οι οποίοι βιντεοσκοπούν και δημοσιοποιούν τις εγκληματικές τους πράξεις. 

«Το επιτελικό κράτος έχει παραδώσει τη χώρα στο χάος, εκκενώνει, αντί να προλαμβάνει, και σαστισμένα παρακολουθεί τους “τιμωρούς” να έχουν αναλάβει ανεξέλεγκτη δράση», δηλώνει ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ / The Left και μέλος της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Κώστας Αρβανίτης. 

Την ίδια ώρα, με ενορχηστρωμένη από την κυβέρνηση επικοινωνία και όχι ενημέρωση, τα συστημικά Μέσα ρίχνουν τις ευθύνες για τις καταστροφικές πυρκαγιές σε «ξένο δάκτυλο», ενώ για 24ωρα απέφευγαν να έχουν συνεχή ροή ειδήσεων, αφήνοντας τους κατοίκους της Θράκης στο σκοτάδι κυριολεκτικά και μεταφορικά, με κύρια πηγή ενημέρωσής τους τα κοινωνικά δίκτυα. Το επιχορηγούμενο επικοινωνιακό καθεστώς δεν μπορεί να καλύψει άλλο την γύμνια των κυβερνώντων, οι οποίοι δεν αξιοποίησαν παρά κλάσματα των διαθέσιμων κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης για την Πολιτική Προστασία.

Στην ουσία η κυβέρνηση είναι εξαφανισμένη, ο Περιφερειάρχης Αττικής αγνοείται, ενώ ο ολίγιστος Υπουργός Προ.Πο. δεν έχει να προσφέρει παρά ψελλίσματα. Τα εσωκομματικά παιχνίδια της ΝΔ έχουν αναχθεί σε πρόβλημα κάθε πολίτη αυτής της χώρας και στο τέλος ο κ. Μητσοτάκης θα πλασαριστεί πάλι ως κοινωνός της λύσης, παραμένοντας όμως εξαφανισμένος όσο με δική του ευθύνη η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση εθνικής τραγωδίας.

«Η ελληνική Δεξιά των αρίστων, που μόλις πριν από λίγες εβδομάδες, καταψήφισε τη σημαντικότερη ψηφοφορία του Ευρωκοινοβουλίου για την Αποκατάσταση του Κλίματος, παρακολουθεί τη χώρα να καίγεται». 

«Το επιτελικό κράτος έχει αποτύχει κατά κράτος, ηθικά και πρακτικά», τονίζει ο Κ. Αρβανίτης, ενόψει και της επικείμενης συμμετοχής του σε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που θα επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές σε Αλεξανδρούπολη και Ροδόπη, μαζί με τον Πρόεδρο της Κ.Ο. του κόμματος, Σωκράτη Φάμελλο, δεδομένης και της ανάγκης να αναληφθούν ουσιαστικές πρωτοβουλίες στήριξης από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τις πληγείσες περιοχές και τους πολίτες.

Η ανείπωτη οικολογική καταστροφή από το νέο κύμα πυρκαγιών που ισοπεδώνει τη χώρα και η αμήχανη σιωπή απέναντι σε ρατσιστικά παραληρήματα, είναι μια ακόμα υπόμνηση της φρίκης μιας κυβέρνησης που νοιάζεται μόνο να απορρυθμίσει κάθε τι δημόσιο, στο βωμό του κέρδους, του μεγάλου φιλικού της κεφαλαίου. 

Η ανάγκη για νέες θεσμικές πρωτοβουλίες είναι προφανής. Η κυβέρνηση έχει καταρρεύσει. Η χώρα όμως πρέπει να αντέξει και να συνεχίσει.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί