Βγάζουν στο «σφυρί» σπίτι οικογένειας με 2 ανήλικα παιδιά – Κάλεσμα σε κινητοποίηση

Στο «σφυρί» βγάζουν το σπίτι τετραμελούς οικογένειας στη Θήβα, που κάνει δραματική έκκληση καλώντας σε κινητοποίηση την Τετάρτη (9/8). Με την κυβέρνηση Μητσοτάκη να έχει ανάψει το φως στα funds να προχωρούν σε πλειστηριασμούς, οι βιοπαλαιστές γονείς προχώρησαν σε ανάρτηση στο facebook, ζητώντας τη στήριξη και την αλληλεγγύη του κόσμου.

«Είμαστε η πρώτη οικογένεια στην Θήβα που θα χάσει το σπίτι της από τα funds. Γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι σύντομα θα ακολουθήσουν και πολλές άλλες στην πόλη μας» υπογραμμίζουν σε ανάρτησή τους στο Facebook Ορέστης Χριστοφής και η Ολγα Τσιμπίδα, οι οποίοι είναι γονείς δύο ανήλικων παιδιών.

«Είμαστε εκείνοι, που αγοράσαμε σπίτι με δάνειο και θα το χάσουμε σε λίγες ημέρες. Πάρθηκε μια απόφαση ερήμην μας που μετά μας κοινοποιήθηκε χωρίς να γίνει κάποια πρόταση παρά μόνο τις παραμονές του πλειστηριασμού στην οποία ζητούσαν ένα υπέρογκο ποσό σαν προκαταβολή για να ξεκινήσουμε τις δόσεις» επισημαίνουν μεταξύ άλλων τονίζοντας παράλληλα ότι πληρώνουν κανονικά εδώ και χρόνια το σπίτι.

Αυτό που ζητούν είναι το αυτονόητο, αφού όπως αναφέρουν θέλουν «μόνο να μας δοθεί η ευκαιρία να το αποπληρώσουμε μέσω μίας λογικής δόσης, από τα εισοδήματά μας». Η οικογένεια καλεί σε κινητοποίηση Καλλιθέας 9 Άγιοι Θεόδωροι, την Τετάρτη 9 Αυγούστου στις 19:00 το απόγευμα.

Δείτε:

Κάλεσμα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης κάνει και το Εργατικό Κέντρο Θήβας που καλεί σωματεία και φορείς της πόλης να στηρίξουν την τετραμελή οικογένεια. Σε σχετική ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι «πρόκειται για σπίτι βιομηχανικού εργάτη με δύο ανήλικα παιδιά».

«Απαιτούμε να σταματήσει κάθε πλειστηριασμός εργατικής – λαϊκής κατοικίας, να καταργηθούν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και να προστατευθεί με νόμο η λαϊκή κατοικία» υπογραμμίζει το Εργατικό Κέντρο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Θήβας έχει ως εξής, σύμφωνα με το e-sterea.gr:

«ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ

Το Εργατικό Κέντρο Θήβας, σωματεία και φορείς της πόλης μας καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τετάρτη 9 Αυγούστου και ώρα 7μμ ενάντια στο πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας (Καλλιθέας 9, Αγ. Θεόδωροι).

Πρόκειται για σπίτι βιομηχανικού εργάτη με δύο ανήλικα παιδιά. Είναι ο πρώτος πλειστηριασμός που γίνεται στην πόλη μας και δυστυχώς θα ακολουθήσουν και δεκάδες άλλοι. Για αυτό πρέπει να αντιδράσουμε τώρα, μαζικά. Να περάσουμε το μήνυμα ότι θα μας βρουν απέναντί τους.

ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η απαράδεκτη επίθεση ενάντια στον μόχθο και τον ιδρώτα του λαού δεν είναι μεμονωμένη και μας αφορά όλους μιας και δεν γνωρίζουμε ποιος θα έχει σειρά. Η επίθεση αυτή έχει ονοματεπώνυμο και είναι οι πολιτικές όλων των κυβερνήσεων που διαχρονικά υπηρετούν τους επιχειρηματικούς ομίλους, τους τραπεζίτες, αδιαφορώντας για τις κοινωνικές ανάγκες. Αδιαφορώντας για την υγεία μας, για την Πρόνοια, για την Παιδεία, για το δικαίωμα στην εργασία.

Απαιτούμε να σταματήσει κάθε πλειστηριασμός εργατικής – λαϊκής κατοικίας, να καταργηθούν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και να προστατευθεί με νόμο η λαϊκή κατοικία».

ΠΗΓΗ: avgi.gr

Αφήστε μια α

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί