ΕΛΜΕ Ηρακλείου: Η ακύρωση των 48 αιτήσεων απόσπασης των εκπαιδευτικών σε ΣΔΕ αποτελεί μια ακόμη αντιδραστική απόφαση της κυβέρνησης

Ανακοίνωση για τις αποσπάσεις νεοδιορισθέντων καθηγητών εξέδωσε η ΕΛΜΕ Ηρακλείου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή της “καταδικάζει την επίθεση της κυβέρνησης  ενάντια στις θεμελιώδεις εργασιακές κατακτήσεις και  τα δικαιώματα και  καταγγέλλει την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας που, για άλλη μια φορά, επιδιώκοντας να επιβάλει την αντιδραστική πολιτική της αξιολόγησης, της πειθάρχησης και της τρομοκρατίας,  εκβιάζει και  απειλεί, με απύθμενο θράσος και υποκρισία,  τους εκπαιδευτικούς που δεν έχουν αποδεχτεί την διαδικασία της αξιολόγησης και επίμονα αντιδρούν σε αυτή την πολιτική”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ηρακλείου

ΕΛΜΕ_ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ 48 ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΑ ΣΔΕ

   ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ  ΤΩΝ  ΑΙΤΗΣΕΩΝ 48 ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ  ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ   ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΑ ΣΔΕ…ΜΕ  ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ  ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗ ΔΙΕΤΗ ΔΟΚΙΜΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

·         ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ  ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

Την Πέμπτη, 20/07/23, ανακοινώθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και δια Βίου Μάθησης οι Προσωρινοί Πίνακες Εκπαιδευτών 2023. Σε αυτούς τους πίνακες πανελλαδικά έχουν ακυρωθεί οι αιτήσεις σαράντα οκτώ (48) εκπαιδευτικών με την αιτιολογία: «δεν έχει την ιδιότητα τού μόνιμου υπαλλήλου– δόκιμος».

Η ΕΛΜΕ Ηρακλείου καταδικάζει την επίθεση της κυβέρνησης  ενάντια στις θεμελιώδεις εργασιακές κατακτήσεις και  τα δικαιώματα και  καταγγέλλει την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας που, για άλλη μια φορά, επιδιώκοντας να επιβάλει την αντιδραστική πολιτική της αξιολόγησης, της πειθάρχησης και της τρομοκρατίας,  εκβιάζει και  απειλεί, με απύθμενο θράσος και υποκρισία,  τους εκπαιδευτικούς που δεν έχουν αποδεχτεί την διαδικασία της αξιολόγησης και επίμονα αντιδρούν σε αυτή την πολιτική. Βέβαια, οι ακυρώσεις αφορούν στο σύνολο των νεοδιόριστων,  μιας και καμία διαδικασία αξιολόγησης δεν έχει ολοκληρωθεί. Όμως, ο στόχος είναι φανερός.

Η ακύρωση των σαράντα οκτώ αιτήσεων απόσπασης των εκπαιδευτικών σε ΣΔΕ αποτελεί μια ακόμη αντιδραστική απόφαση της κυβέρνησης, που προστίθεται σε μια σειρά  από μέτρα, νόμους και αποφάσεις που σχετίζονται με την άγρια επίθεση που υλοποιεί τώρα και αρκετά χρόνια και σχεδιάζει να εντείνει το επόμενο διάστημα. Προστίθεται επίσης  στο σύνολο των διοικητικών καθημερινών αυθαιρεσιών.

Πρόκειται για μια αντιδραστική και ανελέητη επίθεση που βασικά της στοιχεία είναι η αξιολόγηση -πειθάρχηση των εκπαιδευτικών, το προσοντολόγιο, η καταστολή και οι δεκάδες διώξεις των αγωνιστών εκπαιδευτικών που αντιστέκονται σε μια σειρά περιοχές, ο γραπτός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ, η ελάχιστη βάση εισαγωγής και η τράπεζα θεμάτων, η πολιτική των ελάχιστων διορισμών, οι μισθοί πείνας, η σύνδεση μισθού- επίδοσης.

Έχουμε ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να επιβάλει και να εντείνει, με κάθε τρόπο, την πολιτική της. Η επίθεση απέναντι στα  δικαιώματα και τις  κατακτήσεις μας  συνεχίζεται και θα ενταθεί το επόμενο διάστημα.

Μόνη διέξοδος είναι  η οργάνωση από τη βάση του κλάδου μια κεντρική απεργιακή μάχη για την ανατροπή της πολιτικής της κυβέρνησης, πολιτική που καταργεί δικαιώματα και κατακτήσεις ολόκληρου αιώνα. Μια τέτοια κεντρική μάχη μπορεί  να βάλει φρένο στην καταιγίδα των  αυθαιρεσιών και των αδικιών που υφίστανται οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι από την κυβέρνηση και τις διοικήσεις.

·         ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ  ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ

·         ΝΑ ΑΡΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΑΔΙΚΙΑ ΣΤΙΣ ΕΞΑΙΡΈΣΕΙΣ ΤΩΝ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΣΔΕ 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί