Το σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ για την Πρωτομαγιά

Το σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ για την Πρωτομαγιά:

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

Η 1η Μάη είναι μέρα πάλης, μέρα αγωνιστικής προβολής των αιτημάτων μας, μέρα δοξασμένης θύμησης των αγωνιστών που έπεσαν για το δίκιο της εργατικής τάξης. Έχουμε ιερή υποχρέωση να τιμάμε τους νεκρούς του Σικάγου, της πρώτης πρωτομαγιάς του 1924, το Μάη του 36, τους 200 της Καισαριανής και τα χιλιάδες θύματα της εργατικής τάξης διαχρονικά. Στεκόμαστε με ευλάβεια σε όλους τους νεκρούς της πανδημίας, στους νεκρούς των Τεμπών, στους νεκρούς των εργοδοτικών εγκλημάτων σε όλον τον κόσμο και με θαυμασμό στους ηρωικούς υγειονομικούς που έχασαν τη ζωή τους παλεύοντας ενάντια στην πανδημία.

Οι αγώνες των εργατών του Σικάγο αλλά και μεταγενέστερα, πέτυχαν με θυσίες την καθιέρωση του 8ωρου, την Κοινωνική Ασφάλιση, την υπεράσπιση της μητρότητας, την κανονική άδεια, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αλλά και την πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά τις δωρεάν υπηρεσίες Υγείας, Παιδείας, Πολιτισμού. 

Αυτές τις κατακτήσεις των εργαζομένων έχουν βάλει στο στόχαστρο οι κυβερνήσεις, αφού με τα αντεργατικά νομοσχέδια που ψήφισαν στη Βουλή κατάργησαν το 8ωρο, τις συλλογικές συμβάσεις, καθώς και το δικαίωμά μας στην απεργία. Ιδιωτικοποίησαν την επικουρική ασφάλιση και τον ΕΦΚΑ και μείωσαν δραστικά τις δαπάνες για την Υγεία και την Παιδεία την ώρα που η πανδημία κάλπαζε και έχουμε θρηνήσει, ως τώρα, χιλιάδες νεκρούς.

Το περασμένο χρονικό διάστημα με αφορμή το έγκλημα των Τεμπών χιλιάδες εργαζόμενοι βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στις βάρβαρες πολιτικές που ασκούνται.

Οι μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις στις 8 και στις 16 του Μάρτη αποτελούν παρακαταθήκη για τους αγώνες που έρχονται.

Την ελπίδα τη γεννά η οργανωμένη πάλη για το πιο απλό πρόβλημα στο πιο σύνθετο με μόνιμο στόχο μια άλλη κοινωνία που θα μας επιτρέπει να χαιρόμαστε τη ζωή μας, να μην είναι η δουλειά δουλεία, να υπάρχει εργασία, να είμαστε υγιείς, να αντέχουμε στις επιδημίες, να υπάρχει σπίτι, και κυρίως να έχουμε τη δυνατότητα να ονειρευόμαστε, να είμαστε αλληλέγγυοι, με δύο λόγια να ζούμε ανθρώπινα. 

Η ελπίδα των εργαζομένων βρίσκεται στους αγώνες! Η δύναμη είναι στα χέρια μας!

Αυτή η ελπίδα έρχεται και από άλλες χώρες όπως η Γαλλία, η Γερμανία, η Μ. Βρετανία και το Βέλγιο που οι εργαζόμενοι αντιδρούν, αγωνίζονται ενάντια στις καταστροφικές πολιτικές των κυβερνήσεών τους, παλεύουν για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, αξιοπρεπείς μισθούς, ενάντια στην ακρίβεια και τον πληθωρισμό που, κι εκεί όπως κι εδώ τους έχουν τσακίσει. Η ελπίδα βρίσκεται στην πάλη ενάντια στο νέο ΕΣΥ, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της υγείας, τη λειτουργεία των νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, η πάλη για ένα σύστημα υγείας δημόσιο και δωρεάν για όλους, πλήρως στελεχωμένο και εξοπλισμένο, αντίστοιχο της επιστημονικής προόδου της εποχής μας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

  • Άμεσα χρηματοδότηση κρατική, του Δημοσίου Συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων. Κάλυψη όλων των αναγκών σε ΜΕΘ και Π.Φ.Υ.
  • Σταθερή δουλειά με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού

• Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.

Ο δρόμος μας είναι ο αγώνας, οι χιλιάδες νεκροί που άφησαν σαν ιερή παρακαταθήκη το δίκιο της εργατικής τάξης.

Το Σωματείο Εργαζομένων ΠαΓΝΗ τιμώντας την εργατική Πρωτομαγιά οργανώνει έκθεση φωτογραφίας από τους αγώνες μας διαχρονικά, από την Πέμπτη 27/04 στο σαλόνι του νοσοκομείου και έξω από το αμφιθέατρο. 

  1. Ζήτω η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!

Όλοι στις συγκεντρώσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς

Για το Δ.Σ.
Ο ΠρόεδροςΟ Γεν. Γραμματέας
Βρύσαλης ΔημήτρηςΚοκοβάκης Γρηγόρης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί