Αναπτυξιακή Ηρακλείου -Εκδήλωση: «Τα ίχνη μίας διαδρομής» για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων και στον απόηχο μίας από τις μεγαλύτερες προσφυγικές τραγωδίες,  η Αναπτυξιακή Ηρακλείου παρουσιάζει στις 20 Ιουνίου 2023 και ώρα 19.30 στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου, σε πρώτη προβολή το ντοκιμαντέρ «ESTIA: Tα ίχνη μίας διαδρομής», σε μια βραδιά αφιερωμένη στις προσφυγικές κοινότητες και στους ανθρώπους που εργάζονται στον ανθρωπιστικό τομέα. 

Το ντοκιμαντέρ αποτυπώνει την εξαετή εμπειρία της Αναπτυξιακής Ηρακλείου στο πεδίο του προσφυγικού και σε πρώτο πλάνο έρχονται οι αναμνήσεις τόσο των προσφύγων που φιλοξενήθηκαν στην Κρήτη όσο και των ανθρώπων που τους στήριξαν στην νέα τους αρχή. Μετά την προβολή της ταινίας, θα ακολουθήσει ανοιχτός διάλογος για τις κοινές προκλήσεις ανθρώπων από διαφορετικές χώρες, κουλτούρες και βιώματα που συναντιούνται όταν η πραγματική ζωή συνθέτει τα πιο ανατρεπτικά σενάρια. 

Η εκδήλωση, που διοργανώνεται από την Αναπτυξιακή Ηρακλείου,  εντάσσεται στο πλαίσιο του Refugee Week  2023, που είναι ένα φεστιβάλ ευαισθητοποίησης για τις προσφυγικές και μεταναστευτικές κοινότητες. Το Refugee Week Greece φιλοδοξεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για έναν δημοκρατικό ανοιχτό διάλογο σχετικά με την διεκδίκηση δίκαιων, συμμετοχικών και ισότιμων κοινωνιών, δημιουργώντας θετικά μηνύματα.

Το trailer του ντοκιμαντέρ «Τα ίχνη μίας Διαδρομής»: 

Φωτογραφικό Υλικό: Αρχείο Αναπτυξιακής Ηρακλείου ©

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί