Χ. Μαμουλάκης για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου: «Θυμόμαστε, τιμούμε, συνεχίζουμε τον αγώνα για διεθνή αναγνώριση της ιστορικής αλήθειας»

Η δήλωση του αν. Τομεάρχη Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και εκ νέου υποψήφιου Βουλευτή Ηρακλείου, Χάρη Μαμουλάκη, για την Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου:

«Ημέρα τιμής και μνήμης η 19η Μαΐου για τους 335.000 νεκρούς Έλληνες του Πόντου και τις εκατοντάδες χιλιάδες των προσφύγων. Για τα θύματα της αγριότητας και της βαρβαρότητας των Νεότουρκων. Αλλά και ημέρα που μας θυμίζει τη δύναμη ψυχής των Ποντίων προσφύγων που ήρθα στην Ελλάδα. Των ανθρώπων που συνέβαλλαν καθοριστικά στην πολιτιστική, κοινωνική και οικονομική ανόρθωση της χώρα μας, παρά τα δεινά της τραγωδίας που τους σημάδεψε.

Απέναντι στους Έλληνες του Πόντου, έχουμε χρέος να συνεχίσουμε τον αγώνα για διεθνή αναγνώριση της ιστορικής αλήθειας, τόσο σε επιστημονικό, όσο και σε διπλωματικό επίπεδο. Αλλά και να παλέψουμε με κάθε τρόπο έτσι ώστε να μην ζήσουμε ποτέ ξανά πολέμους, γενοκτονίες και εθνοκαθάρσεις.

Η μνήμη είναι ζωντανή. Κι έτσι θα παραμείνει. Κανείς μας δεν ξεχνά. Κανένας δεν ξεχνιέται.».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί