ERASMUS: Στο Σιλάλε της Λιθουανίας το 11ο Λύκειο Ηρακλείου

Στο Σιλάλε της Λιθουανίας βρέθηκε το 11ο Λύκειο Ηρακλείου, στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+KA2 με τίτλο “Everyone is Someone” στο οποίο συμμετέχει.

Η ανακοίνωση του σχολείου:

Την εβδομάδα 23 έως 29 Απριλίου 2023 δύο εκπαιδευτικοί και τέσσερις μαθητές/-τριες του σχολείου μας μετέβησαν στο Σιλάλε της Λιθουανίας στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+KA2 με τίτλο “Everyone is Someone” στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μας. Στο Σιλάλε, και συγκεκριμένα στο Silales Darious And Girenas Progymnasium, το οποίο ήταν ο φορέας που διοργάνωσε αυτή τη μετακίνηση, συγκεντρώθηκαν εκπαιδευτικοί και μαθητές/-τριες από την Εσθονία, την Λιθουανία, την Πολωνία, την Τουρκία, την Ελλάδα και την Ιταλία και παρακολούθησαν τις εργασίες του προγράμματος, οι οποίες αφορούσαν στη δράση και τη σημασία των μαθητικών Συμβουλίων. Εντυπωσιακή ήταν η άρτια οργάνωση του προγράμματος μέσα από ποικίλες δραστηριότητες στο σχολείο αλλά και σε εξωτερικούς χώρους. Οι μαθητές/τριες παρουσίασαν ενδιαφέρουσες εργασίες για τη λειτουργία των μαθητικών κοινοτήτων στο σχολείο τους και συμμετείχαν σε ενδιαφέροντα βιωματικά εργαστήρια. 

Οι μαθητές/τριες και οι καθηγητές/τριες του προγράμματος είχαν επίσης την ευκαιρία να συναντηθούν και να συνομιλήσουν στο Δημαρχείο του Σιλάλε με την Αντιδήμαρχο, κ. Lineta Dargiene, η οποία εμπνεύστηκε και ξεκίνησε το συγκεκριμένο πρόγραμμα πριν από τρία χρόνια. Η ομάδα του προγράμματος περιηγήθηκε σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Λιθουανίας, Kaunas, Klaipeda, Vilnius, και απόλαυσε ενδιαφέρουσες ξεναγήσεις. Οι μαθητές/-τριες του σχολείου του Σιλάλε και οι οικογένειές τους φιλοξένησαν με φροντίδα τους/τις μαθητές/-τριές μας για 5 ημέρες και είμαστε ευγνώμονες για αυτό. Όλη η ομάδα επέστρεψε στο Ηράκλειο με τις καλύτερες εντυπώσεις και πραγματικά αξέχαστες εμπειρίες και συναισθήματα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί