Ποια σχολεία δεν λειτουργούν σήμερα στην Κρήτη λόγω της κακοκαιρίας

Κλειστές θα παραμείνουν σήμερα σχολικές μονάδες στην Κρήτη, λόγω της κακοκαιρίας Μπάρμπαρα.

Αναλυτικά:

Ηράκλειο

Σε Άνω και Κάτω Ασίτες, Άγιο Μύρωνα, Πυργού, Άγιο Σύλλα, Προφήτη Ηλία, Καρκαδιώτισσα, Βασιλειές και Άγιο Βλάση

Ο Δήμος Ηρακλείου λαμβάνοντας υπόψιν τις προβλέψεις της Μετεωρολογικής  Υπηρεσίας και τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας ενημερώνει τους δημότες ότι την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου με απόφαση της Αντιδημάρχου Παιδείας θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία σε Άνω και Κάτω Ασίτες, Άγιο Μύρωνα, Πυργού, Προφήτη Ηλία, Καρκαδιώτισσα, Βασιλειές, Άγιο Σύλλα, Βασιλειές και Άγιο Βλάση. 

Τα υπόλοιπα σχολεία του Δήμου Ηρακλείου θα λειτουργήσουν κανονικά.  

Τα ίδια ακριβώς ισχύουν και για τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς

Στη Βιάννο

Η ανακοίνωση του Δήμου Βιάννου

Με απόφαση του Δημάρχου Βιάννου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, που επικρατούν στον Δήμο Βιάννου και την ανάγκη προστασίας και ασφάλειας των μετακινούμενων μαθητών και
εκπαιδευτικών, όλα τα Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου καθώς και ο Παιδικός Σταθμός , θα παραμείνουν κλειστά και την ΤΡΙΤΗ 7 Φεβρουαρίου 2023.

Δήμος Γόρτυνας

Με απόφαση του Δημάρχου Γόρτυνας, Λευτέρη Κοκολάκη, όλα τα σχολεία του Δήμου Γόρτυνας (Βρεφικός, Παιδικοί Σταθμοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) θα παραμείνουν κλειστά και σήμερα Τρίτη 7/2, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων, του παγετού και της επικινδυνότητας στην μετακίνηση των μαθητών και εκπαιδευτικών.

Δήμος Φαιστού

Με απόφαση του Δημάρχου Φαιστού κ. Γρήγορη Νικολιδάκη, σήμερα Τρίτη 7 Φεβρουαρίου κλειστά θα παραμείνουν οι παιδικοί σταθμοί και τα σχολεία  πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των ορεινών όγκων σε Ζαρό, Βορίζια και Καμάρες.

Όλα τα υπόλοιπα σχολεία στις Δημοτικές Ενότητες Μοιρών και Τυμπακίου, καθώς και όλα τα νηπιαγωγεία και βρεφονηπιακοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δήμος Αρχανών – Αστερουσίων:

Με απόφαση του αρμόδιου αντιδημάρχου Γεώργιου Σεραφειμίδη,  κανονικά θα λειτουργήσουν σήμερα Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, όλες οι σχολικές μονάδες, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς επίσης και οι παιδικοί και  Βρεφονηπιακοί σταθμοί στο Δήμο Αρχανών-Αστερουσίων.

Εξαίρεση θα αποτελέσει το Δημοτικό Αχεντριά λόγω της δυσκολίας πρόσβασης εξαιτίας ομίχλης και παγετού που πιθανότατα θα έχει σημειωθεί κατά τις πρωινές ώρες. Απαλλάσσονται  της υποχρεωτικής παρουσίας και οι μαθητές, κάτοικοι της τοπικής κοινότητας Αχεντριά που φοιτούν σε άλλα  σχολεία της επικράτειας του Δήμου.

Σε περίπτωση που προκύψουν περαιτέρω προβλήματα λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών σε «ευαίσθητες» ορεινές περιοχές του δήμου, θα εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση, αφού αξιολογηθούν τα  μετεωρολογικά δεδομένα.

Πού αναστέλλεται η λειτουργία σχολικών μονάδων στο Δήμο Μαλεβιζίου

Κλειστά θα παραμείνουν την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023 τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε ολόκληρη τη Δημοτική Ενότητα  Κρουσώνα και σε ολόκληρη τη Δημοτική Ενότητα Τυλίοου καθώς και στην Τοπική Κοινότητα Ροδιάς του Δήμου Μαλεβιζίου Επίσης κλειστοί θα παραμείνουν οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Κρουσώνα και Τυλίσου. 

Σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές του Δήμου οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων, δημόσιες και ιδιωτικές, παιδικοί σταθμοί, όπως και τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠμεΑ θα λειτουργήσουν κανονικά.

Χανιά

Τα σχολεία που θα είναι κλειστά σήμερα Τρίτη στον νομό Χανίων είναι:

  • το δημοτικό και το νηπιαγωγείο Κατοχωρίου Κεραμειών του Δήμου Χανίων
  • όλα τα σχολεία του Δήμου Καντάνου-Σελίνου
  • όλα τα σχολεία του δήμου Αποκορώνου
  • το νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο Έλους Κισάμου και το (ΕΠΑ.Λ.) “Ειρηναίος Γαλανάκης”
  • Δημοτικό και νηπιαγωγείο Ασκύφου
  • Γυμνάσιο και Λύκειο Χ. Σφακίων

Ακολουθούν οι αποφάσεις – ανακοινώσεις των Δήμων για το κλείσιμο των σχολείων την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου.

Δήμος Χανίων

Παρατείνεται και για την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023, με απόφαση του Δημάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, η αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων του Δημοτικού Σχολείου Κατοχωρίου (Κεραμειών) και του Νηπιαγωγείου Κεραμειών, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που συνεχίζει να επελαύνει στην περιοχή και δυσχεραίνει τις μετακινήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών.

Σε συνεχή επιφυλακή και ετοιμότητα Πολιτικής Προστασίας βρίσκονται και οι Υπηρεσίες του Δήμου Χανίων, λόγω των καιρικών συνθηκών, ενώ το Καταφύγιο Αστέγων του Δήμου Χανίων (Κύπρου και Θεσσαλονίκης 1), θα παραμείνει ανοιχτό όλο το 24ωρο, για τις επόμενες μέρες.

Υπενθυμίζεται παράλληλα, ότι τα Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) σε Σπλάντζια και Νέα Χώρα, θα παραμένουν ανοιχτά έως και Τετάρτη 08/02, από τις 08:00 το πρωί έως τις 20:00 το απόγευμα, διαθέτοντας κλιματιζόμενες αίθουσες και ζεστά ροφήματα για όλους τους συμπολίτες μας.

Δήμος Καντάνου-Σελίνου

Με την σύμφωνη γνώμη των Αντιδημάρχων του Δήμου, την αναστολή λειτουργίας των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκειο Παλαιόχωρας και ΕΠΑΛ Καντάνου), καθώς και των Παιδικών Σταθμών του Δήμου, την Τρίτη 07 Φεβρουαρίου 2023.

Η απόφαση λήφθηκε δεδομένων των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούν στον Δήμο Καντάνου-Σελίνου λόγω της επέλασης της κακοκαιρίας «Barbara»
Η χιονόπτωση καθιστά επικίνδυνη την μετακίνηση των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων από και προς τα σχολεία.

Επίσης σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, θα πρέπει να περιοριστούν οι μετακινήσεις των πολιτών για την αποφυγή ατυχημάτων.

Για τους παραπάνω λόγους και με προτεραιότητα την ασφάλεια των μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων-κηδεμόνων, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά την Τρίτη 07 Φεβρουαρίου 2023».

Ανακοίνωση Δήμου Αποκορώνου

Κλειστά όλα τα σχολεία  και αύριο 07-02-2023 στον Δήμο Αποκορώνου


Με απόφαση του δημάρχου Αποκορώνου Χαράλαμπου Κουκιανάκη, παρατείνεται η αναστολή της λειτουργίας των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης (Παιδικοί Σταθμοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια) και για σήμερα Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023, λόγω της κακοκαιρίας που βρίσκεται σε εξέλιξη

Δήμος Κισάμου

«Ο Δήμος Κισσάμου ανακοινώνει ότι, η λειτουργία του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου της Κοινότητας Έλους αναστέλλεται και για την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, καθώς τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένονται να ενταθούν, στην εν λόγω περιοχή, τις επόμενες ώρες».

Με δεδομένο την επιδείνωση των καιρικών συνθηκών ο Δήμος Κισσάμου ενημερώνει ότι, αναστέλλεται η λειτουργία του Επαγγελματικού Λυκείου Κισσάμου (ΕΠΑ.Λ.) ¨Ειρηναίος Γαλανάκης¨ για σήμερα Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023, λόγω αδυναμίας πραγματοποίησης των εργαστηριακών μαθημάτων.

Ρέθυμνο

Κλειστά τα σχολεία την Τρίτη σε Αμάρι, Μυλοπόταμο, Ανώγεια και Δ. Αγίου Βασιλείου

Κλειστά, λόγω της επέλασης του χιονιά , θα παραμείνουν τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, σε όλες τις περιοχές του Νομού, πλην του Δήμου Ρεθύμνης, όπου η λειτουργία τους συνεχίζεται κανονικά.

Συγκεκριμένα, κλειστά με απόφαση των Δημάρχων των παρακάτω περιοχών, θα παραμείνουν την Τρίτη τα σχολεία όλων των βαθμίδων στο Δήμο Ανωγείων, τον Δήμο Αμαρίου, Μυλοποτάμου και Αγίου Βασιλείου.

Στις περιοχές που δεν θα λειτουργήσουν λόγω του καιρού τα σχολεία και τη Τρίτη θα εφαρμοστεί η τηλεκπαίδευση.

Λασίθι

Κλειστά τα σχολεία σε Μάλες, Καλαμαύκα, το Μουσικό Γυμνάσιο στο Καβούσι και το ΚΔΑΠ ΜΕΑ Ιεράπετρας

Με απόφαση του Δημάρχου Ιεράπετρας, κ. Θεοδοσίου Καλαντζάκη, ύστερα και από την ενημέρωση που είχε από τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας, κ. Νεκτάριο Παπαδάκη και από τον Αντιδήμαρχο της Δημοτικής Ενότητας Μακρύ Γιαλού, κ. Μανώλη Βρυγιωνάκη, σχετικά με την ένταση των καιρικών φαινομένων στον Δήμο της Ιεράπετρας, θα παραμείνουν κλειστά αύριο, Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023, οι σχολικές μονάδες στην Κοινότητα των Μαλών και της Καλαμαύκας λόγω του ψύχους που επικρατεί, αλλά και το Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου που εδρεύει στο Καβούσι, καθώς πιθανόν να αντιμετωπίσουν πρόβλημα στην μετακίνησή τους οι μαθητές οι προερχόμενοι από άλλους Δήμους και το ΚΔΑΠ ΜΕΑ στην Ιεράπετρα.

Σε κάθε περίπτωση παρακολουθείται στενά η εξέλιξη της κακοκαιρίας και ο μηχανισμός του Δήμου Ιεράπετρας βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα.

Κλειστό το μονοθέσιο Δημοτικό Σχολείο του Κρούστα

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου, ενημερώνει ότι λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών το Μονοθέσιο Δημοτικό Σχολείο Κρούστα, θα παραμείνει κλειστό την Τρίτη 7/2.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί