Λίγη αξιοπρέπεια στρατηγέ;

Τηλεφωνικές παρακολουθήσεις 2019 – 2023 του καθεστώτος της οικογενειακής  δυναστείας Μητσοτάκη μετά το θλιβερό 1989.

Του Γιώργου Δημητρίου

Στρατηγέ κ. Φλώρο, αρχηγέ ΓΕΕΘΑ,

αναφορικά με την παρακολούθησή σας από το παρακράτος, ως αρχηγός των Ε.Δ που φέρετε τη σημαία των Ενόπλων Δυνάμεων ίσως δεν έχετε το δικαίωμα να σιωπάτε όταν προσβάλλονται οι αξίες του στρατεύματος στο πρόσωπό σας. Να μην αντιδράτε για την προσβλητική έλλειψη εμπιστοσύνης στο θεσμό του ΑΓΕΕΘΑ από αυτό το καθεστώς. Έχει γούστο να πιστέψατε ότι το έπραξαν για την ασφάλειά σας ή για λόγους… εθνικής ασφαλείας; Ή μήπως οι κακοί κομμουνιστές και αριστεροί θέλουν να προκαλέσουν ρήγμα στην κυβέρνηση και στην ηγεσία των Ε.Δ;

Ο Στρατός κ.Φλώρο φαντάζομαι είναι ένας οργανισμός βασισμένος σε << αξίες >>  ο οποίος επιβάλλει συμπεριφορές τέτοιες που ο καθένας να φέρεται στον άλλο με σεβασμό και αξιοπρέπεια. Επίσης φαντάζομαι ότι η βάναυση προσβολή πολιτικών προς αξιωματικούς συνιστά βλάβη στην <<Αξιοπρέπεια>> των Ενόπλων δυνάμεων. Το ενδεχόμενο να παρακολουθείται ο ΑΓΕΕΘΑ είναι απολύτως μια ντροπιαστική πράξη. Μετά που δημοσιεύθηκε στον <<τύπο ο κωδικός παρακολούθησης σας>> δεν αισθανθήκατε την ανάγκη να ξεκαθαρίσετε στο στράτευμα και στους πολίτες δημοσίως τη θέση σας;

Η επιδεικτική απροθυμία σας κ. Φλώρο να ερευνήσετε τις πιθανές παρακολουθήσεις στο θεσμό του ΑΓΕΕΘΑ όπου εκπροσωπείτε αποτελεί το χειρότερο παράδειγμα απώλειας αξιών για την αλυσίδα της στρατιωτικής διοίκησης. Έπρεπε κατά την ταπεινή μου άποψη κ.Φλώρο να αντιδράσετε έντονα, να ζητήσετε δημόσια από το παρακράτος να σας πεί εάν σας παρακολουθούσε και για ποιους λόγους. Αυτό το παρακράτος Μητσοτάκη είχε ως σύστημα διακυβέρνησης τις αναρίθμητες παρακολουθήσεις από τα μέχρι τώρα στοιχεία.

Οι <<Αξίες>> του  στρατού είναι λέξεις που περιγράφουν όλα όσα ενσαρκώνουν οι ένοπλες δυνάμεις την πίστη για το καθήκον ,τον σεβασμό, την αξιοπρέπεια ,την ακεραιότητα ,την τιμή κλπ. Η ενδεχόμενη παρακολούθησή σας…ίσως έπαψε να είναι ενδεχόμενη μετά τη δημοσιοποίηση του κωδικού παρακολούθησης, πλήττει ευθέως τις αξίες και την τιμή που ό ίδιος έπρεπε να υπερασπίζεστε τόσο για τον θεσμό του ΑΓΕΕΘΑ όσο και για τους Έλληνες στρατιωτικούς στο σύνολό τους. Γιατί δεν αντιδράσατε κ.Φλώρο;

Η αξιοπρέπεια και η τιμή είναι μορφή πειθαρχίας και αποδεικνύεται σε καθημερινή βάση. Σας παρακολούθησε μια κυβέρνηση χωρίς δημοκρατικές ΑΞΙΕΣ όπου στη σύνθεσή της φιλοξενεί απογόνους συνεργατών των Γερμανών στην κατοχή οι οποίοι ουδέποτε αποκήρυξαν τη δωσιλογική δράση των προγόνων τους όταν εισήλθαν στην πολιτική όπως είχαν υποχρέωση στο εκλογικό κοινό. Αυτοί είναι στην πολιτική ΄΄βιτρίνα΄΄΄του ακροδεξιού παρακράτους των υποκλοπών… Σε αυτούς δεν αντιδράσατε κ.Φλώρο, εσείς που φέρετε τη στολή του ΑΓΕΕΘΑ και μαζί της την τιμή των Ε.Δ.

Οι απόγονοι των Ναζί στη Γερμανία, ήταν και αυτοί παιδιά που δεν έφταιγαν για τους πατεράδες τους αλλά όταν ασχολήθηκαν με την πολιτική είχαν την υποχρέωση να διαχωρίσουν τη θέση τους από τη ναζιστική δράση των πατεράδων τους πχ. ο Αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ καταδίκασε δημοσίως τη δράση του ναζί πατέρα του..

Για αυτούς τους ταπεινωτικά αμετανόητους τύπους, και άλλους, ήσασταν ύποπτος για την εθνική ασφάλεια της χώρας αδιαμαρτύρητα αρχηγέ; Πείτε μας τι συμβαίνει. Ως φορολογούμενος πολίτης που αγαπά και στηρίζει τις Ε.Δ θέλω να μάθω από εσάς κ.Φλώρο τι ακριβώς έγινε. Η σιωπή σας είναι απογοητευτική – αποκρουστική και δεν υπηρετεί κατά τη γνώμη μου το εθνικό συμφέρον .Εθνικό συμφέρον είναι η  διαφύλαξη της Δημοκρατίας, της ενότητας καθώς η αξιοπρέπεια και η τιμή  του ΑΓΕΕΘΑ – κατ΄ επέκταση όλων των Ενόπλων Δυνάμεων.

ΥΓ. Κάποιοι Ελληνες απόστρατοι ανώτατοι αξιωματικοί, φαντάζομαι ολίγοι και δεξιοί μαζί με τους απογόνους συνεργατών των Γερμανών στην κατοχή που παριστάνουν τους πολιτικούς  έχουν το θράσος να διχάζουν τους Ελληνες σε πατριώτες και μη ανάλογα με το κόμμα. Ούτε η << πατρίς-θρησκεία-Ν.Δ>>,ούτε ο φράχτης στον Εβρο, ούτε οι παραγγελίες στρατιωτικού εξοπλισμού δεν είναι ικανές να καμουφλάρουν αυτές τις σκοτεινές πολιτικές φιγούρες πού εργάζονται για τα συμφέροντα των ολιγαρχών. Αυτοί βλέπουν ότι το Εθνικό συμφέρον  ταυτίζεται με τον παράνομο πλουτισμό των 10 ολιγαρχών και όχι με το γεμάτο δημόσιο ταμείο της Πατρίδος που θα την κάνει πραγματικά ισχυρή.

Λίγη ντροπή, λίγη αξιοπρέπεια, λίγη κομματική μετριοπάθεια  και περισσότερα Δημοκρατικά ιδεώδη… Η ενότητα του λαού με τη φυσική και πολιτική ηγεσία είναι το αληθινό Εθνικό συμφέρον. Το κύρος του ΑΓΕΕΘΑ το έχει ήδη πλήξει ανεπανόρθωτα ο Μητσοτάκης. Ουδείς αναντικατάστατος κ.Φλώρο ή μη μόνον οι αξίες που η Σημαία και το Στράτευμα ενσαρκώνουν.

ΧΡΟΝΑ ΠΟΛΛΑ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί