Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ηρακλείου: Η υγεία θυσία στο βωμό  της πολιτικής που θεωρεί το φάρμακο εμπόρευμα

Aνακοίνωση για τις ελλείψεις φαρμάκων εξέδωσε η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου, στην οποία αναφέρει:

Οι μεγάλες ελλείψεις σε βασικά φάρμακα στο Ηράκλειο αλλά και σε όλη την Ελλάδα, αναγκάζουν τους συνταξιούχους αλλά και όλους τους πολίτες σε μια συνεχή αναζήτηση από φαρμακείο σε φαρμακείο για να εξασφαλίσουν τα πολυπόθητα  απλά, αλλά αναγκαία  φάρμακα .

Σε μια περίοδο μεγάλης έξαρσης των αναπνευστικών λοιμώξεων  σε ενήλικες αλλά και σε παιδιά, οι ελλείψεις  φαρμάκων όπως (αντιβιοτικά, αναλγητικά, αντιπυρετικά, εισπνεόμενα) είναι δραματική  δεν υπάρχει κατηγορία φαρμάκων  που να μην παρουσιάζει έλλειψη ως ένα βαθμό.

  Τo θέμα της έλλειψης των φαρμάκων  είναι πάντα οξυμένο ,αλλά  από το καλοκαίρι και μετά   έχει παραγίνει το κακό και σήμερα  παρατηρούνται ελλείψεις σε πάνω από 400 σκευάσματα συνταγογραφούμενα και  μη.

Το μεγάλο πρόβλημα των ελλείψεων  φαρμάκων αποδεικνύει, ότι η υγεία των πολιτών  θυσιάζεται στο βωμό  της πολιτικής που δεν  θεωρεί το φάρμακο κοινωνικό αγαθό αλλά εμπόρευμα, που πουλιέται και αγοράζεται διακινείται ανάλογα με τα κέρδη των φαρμακευτικών εταιρειών, και των φαρμακέμπορων.

Είτε κάνουν  παράλληλες εξαγωγές, είτε αποσύρουν σκευάσματα από την αγορά, είτε δημιουργούν τεχνητές ελλείψεις, στόχος είναι αύξηση της κερδοφορίας τους εις βάρος των ασφαλισμένων και των ασφαλιστικών ταμείων, αδιαφορώντας για το αν βρίσκει ο ασθενής το απαραίτητο φάρμακο, αδιαφορώντας για την υγεία των πολιτών.

Να μην τολμήσει  η κυβέρνηση να αυξήσει  τις τιμές των φαρμάκων  αξιοποιώντας αυτή την κατάσταση με τις ελλείψεις .

Αποτελεί τεράστια πρόκληση  το γεγονός ότι την ώρα  που ο κόσμος επιδίδεται σε ένα αγώνα δρόμου προκειμένου να βρει το φάρμακο, η κερδοφορία και η ανάπτυξη της φαρμακοβιομηχανίας κτυπάει κόκκινο.

Χρόνια τώρα έχει επιβεβαιωθεί η ανάγκη να απαγορευθούν πλήρως οι παράλληλες εξαγωγές, οι κυβερνήσεις διαχρονικά αρκούνται σε <αυστηρούς ελέγχους> και  κάνουν πως δεν γνωρίζουν.

Οι συνταξιούχοι  απαιτούν, φάρμακο δωρεάν για όλους, διαθέσιμο για κάθε ασθενή που το χρειάζεται, την ώρα που το χρειάζεται                                                        

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί