Πάτρα: Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση του 35χρονου που του έβαλαν φωτιά

Εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με το αδιανόητο περιστατικό σε βάρος 35χρονου Ρομά έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών, Γιώργος Μπισμπίκης.

Δείτε:

Φρίκη στην Πάτρα: Ανάγκασαν Ρομά να πει γονατιστός τα κάλαντα και του έβαλαν φωτιά

Νωρίτερα ο 35χρονος μετέβη στην Ασφάλεια Πατρών προκειμένου να καταθέσει ενώ φέρεται -προς ώρας- να μην έχει υποβάλλει μήνυση σε βάρος των δραστών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος» ο 35χρονος Ρομά, που αντιμετωπίζει νοητικά προβλήματα, πήγε σε επιχείρηση αυτοκινήτων και ζήτησε να πει τα κάλαντα για να κερδίσει μερικά χρήματα. Κάποιοι -εν αγνοία του ιδιοκτήτη- σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, αρχίζουν να τον περιγελούν προτείνοντάς του να πει τα κάλαντα γονατιστός. Ένας εξ αυτών του πέταξε εύφλεκτο υλικό, βάζοντας του φωτιά.

ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ: Ρατσιστικό το κίνητρο των πράξεων

Την «οργή και αποτροπιασμό» της εξέφρασε με ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ κάνοντας παράλληλα λόγο για «αδιαμφισβήτητο ρατσιστικό κίνητρο των αποτρόπαιων αυτών πράξεων».

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

«Εδώ και κάποιες ώρες, μια φρικτή είδηση κάνει τον γύρο του διαδικτύου: Στην Πάτρα, 35χρονος Ρομ, που σύμφωνα με ορισμένα δημοσιεύματα φαίνεται να αντιμετωπίζει νοητικά προβλήματα, δοκίμασε απλώς να πει τα κάλαντα σε επιχείρηση της περιοχής. Άτομα που βρίσκονταν στον χώρο άρχισαν να τον χλευάζουν, τον ανάγκασαν να γονατίσει, του πέταξαν εύφλεκτο υλικό και έπειτα έβαλαν φωτιά, ενώ παράλληλα τραβούσαν βίντεο τον βασανισμό του άτυχου Ρομ.

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν την οργή και τον αποτροπιασμό που νιώθουμε, όπως κανείς δεν μπορεί πλέον αδάπανα να αρνηθεί βαθιές ρίζες του αντιτσιγγανισμού που τροφοδοτούν πράξεις όπως αυτή του βασανισμού του άτυχου Ρομ.

Στεκόμαστε δίπλα στον 35χρονο Ρομ ως άτομα και ως Συνομοσπονδία με όλες μας τις δυνάμεις. Για όσα αδιανόητα υπέστη αναμένουμε από τη δικαιοσύνη να πράξει τα δέοντα, λαμβάνοντας αυτή τη φορά υπόψη το αδιαμφισβήτητο ρατσιστικό κίνητρο των αποτρόπαιων αυτών πράξεων.

Η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ, έχει πολλές φορές καταγγείλει απαράδεκτα περιστατικά ρατσιστικής βίας κατά ατόμων της κοινότητας και θα συνεχίζει να το κάνει, στηρίζοντας όσες και όσους υπήρξαν θύματα ανάλογης βίας και πέραν αυτής.

Ο αγώνας κατά του αντιτσιγγανισμού και των διακρίσεων είναι ένας μεγάλος και δύσκολος αγώνας που θα πρέπει να δώσουμε συλλογικά».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί