«Τους πήρε και τους σήκωσε» στην Πρέβεζα – Στον «αέρα» σχολείο στην Άρτα

Στέγες ξηλώθηκαν, βράχια και δέντρα έπεσαν και πολλές περιοχές πλημμύρισαν, κυρίως στην παράκτια ζώνη του Ιονίου, από τη χθεσινοβραδινή καταιγίδα που συνοδευόταν από θυελλώδεις νοτιάδες.

Σε Πρέβεζα, Πάργα και Ηγουμενίτσα η θάλασσα βγήκε στη στεριά, προκαλώντας πλημμυρικά  φαινόμενα ενώ υπάρχουν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος.

Βαρυχειμωνιά στην Ήπειρο με χιόνια στα ορεινά και εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Καστροσυκιά Πρέβεζας, ειδικά στο παραθαλάσσιο μέτωπο, από υδροστρόβιλο.

Στα ορεινά της Περιφέρειας σημειώθηκαν πυκνές χιονοπτώσεις και προκλήθηκαν κατολισθήσεις σε αρκετά σημεία του επαρχιακού δικτύου.

Στην Άρτα, στον… αέρα βρίσκεται μία πτέρυγα του 9ου Δημοτικού Σχολείου, μετά την υποχώρηση του στηθαίου στήριξης, η οποία, σύμφωνα με το Δήμο, οφείλεται στις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών. Τα μαθήματα διακόπηκαν από σήμερα έως και την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου, προκειμένου να γίνει έλεγχος στατικότητας και ασφάλειας. Σύμφωνα με το ertnews.gr, ανακύπτει ζήτημα καθώς από καιρό δάσκαλοι, γονείς και πολίτες είχαν κάνει αναφορές και αιτήματα για έλεγχο του κτηρίου, που έφερε εμφανή σημάδια υποχώρησης του εδάφους και ρηγματώσεων των τοιχίων.

Κλειστή είναι από το πρωί, η μια λωρίδα κυκλοφορίας στην επαρχιακή οδό Νεράιδας (Μενίνας)  – Φιλιατών, στην περιοχή της Σκάλας Φιλιατών, στη Θεσπρωτία, καθώς συνεχίζεται η υπερχείλιση του ποταμού Καλαμά, ο οποίος από χθες είχε κατακλύσει παρόχθιες καλλιέργειες εσπεριδοειδών στην ίδια περιοχή.

Μικρά προβλήματα δημιουργήθηκαν χθες βράδυ στο πορθμείο Ηγουμενίτσας – Κέρκυρας, όταν από την έντονη και συνεχή βροχόπτωση, το λιμάνι και η παραλιακή οδός της πόλης κατακλύστηκαν από νερά.

Το παραλιακό μέτωπο στη Σαγιάδα πλημμυρισμένο

Το ίδιο συνέβη και στη Σαγιάδα, όπου αργά τη νύχτα, θάλασσα και στεριά έγιναν ένα με τα νερά να φτάνουν στα παραλιακά καταστήματα και στο λιμενικό σταθμό του χωριού.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί