Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του πρώην πάπα Βενέδικτου

Φόρος τιμής στον επίτιμο Πάπα Βενέδικτο, που πέθανε στις 31 Δεκεμβρίου σε ηλικία 95 ετών. Τουλάχιστον 40.000 πιστοί προσήλθαν ήδη στο Βατικανό.

Ξεπερνώντας τις αρχικές προβλέψεις που αναφέρονταν σε 35.000 προσκυνητές την ημέρα, μέχρι πριν από λίγο (σ.σ. 5 το απόγευμα ώρα Ελλάδας) προσήλθαν στη βασιλική εκκλησία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό, όπου εκτίθεται η σορός του πρώην Πάπα Βενέδικτου, πάνω από σαράντα χιλιάδες πιστοί.

Την Τρίτη (03.01.2023), το λαϊκό προσκύνημα στον επίτιμο Ποντίφικα πρόκειται να συνεχιστεί, από τις 7 το πρωί έως τις 7 το βράδυ, τοπική ώρα, όπως και την Τετάρτη (04.01.2023). Δίπλα στη σορό του Βενέδικτου βρίσκονται, με σεβασμό στην παράδοση, δύο Ελβετοί φρουροί.

Φωτογραφίες του Reuters:

Και βίντεο από τον Guardian:

Την Πέμπτη (05.01.2023) το πρωί θα τελεστεί η κηδεία, χοροστατούντος του Πάπα Φραγκίσκου και στη συνέχεια ο επίτιμος Ποντίφικας θα ταφεί, στα σπήλαια του Βατικανού, στην ίδια κρύπτη όπου είχε ενταφιαστεί και ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ο Β’, το 2005. Πρόκειται για επιθυμία που είχε εκφράσει, πρόσφατα, ο ίδιος ο Βενέδικτος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί