Λαϊκό προσκύνημα στον «βασιλιά» Πελέ που πέρασε στην αιωνιότητα

Στο γήπεδο «Βίλα Μπελμίρο» της Σάντος μεταφέρθηκε η σορός του «μάγου» Πελέ για το 24ωρο λαϊκό προσκύνημα 

Μεγάλος θρήνος για τον θάνατο του κορυφαίου ποδοσφαιριστή όλων των εποχών, που πέθανε σε ηλικία 82 ετών την Παρασκευή στη Βραζιλία που βρίσκεται σε τριήμερο πένθος.

Ο Πελέ άφησε την τελευταία του πνοή με όλη την οικογένειά του στο πλευρό του στο νοσοκομείο «Αλμπερτ Αϊνστάιν» του Σάο Πάολο, όπου νοσηλευόταν έναν μήνα, προκαλώντας παγκόσμια συγκίνηση.

Πλήθη κόσμου τον αποχαιρέτησαν τον «μάγο» της μπάλας σε διάφορες αυθόρμητες δράσεις ανά τον πλανήτη και φυσικά στο Σάο Πάουλο.  Ολονυχτία έγινε στο μουσείο ποδοσφαίρου (το οποίο είχε εκθέσει τη φανέλα που φορούσε στο νικηφόρο τελικό του μουντιάλ του 1970) και κυβερνητικά κτίρια πρόβαλαν τη φωτογραφία του Πελέ, ενώ το άγαλμα του Ιησού στο Ρίο ντε Ζανέιρο φωτίστηκε με τα χρώματα της σημαίας της λατινοαμερικανικής χώρας.

Η Σάντος, στην οποία ο μεγάλος άσος μεγαλούργησε, τιμά τη μνήμη του με εκδηλώσεις στο γήπεδό της, «Βίλα Μπελμίρο», όπου από σήμερα και για 24 ώρες η σορός του τίθεται σε λαϊκό προσκύνημα. «Ζήτω ο βασιλιάς» και «Πελέ 82 χρόνια» γράφουν μεγάλες γιγαντιαίες σημαίες, που έχουν τοποθετηθεί στις κερκίδες. Σε άλλη σημαία με φωτογραφία του Πελέ απεικονίζεται και ο αριθμός 10, τον οποίο η ομάδα αποφάσισε να αποσύρει από εδώ και πέρα από τις φανέλες της.

Ο ίδιος είχε επιλέξει η τελευταία του κατοικία να είναι ένα νεκροταφείο -14 ορόφων-, ακριβώς δίπλα στο στάδιο «Ουρμπάνο Καλντέιρα», ώστε ο Πελέ να έχει αιώνια θέα στο γήπεδο της Σάντος, που υπηρέτησε 18 ολόκληρα χρόνια (1956 – 1974). Από το 2003 είχε αγοράσει τον χώρο του ενάτου ορόφου, προς τιμήν του πατέρα του που φορούσε το 9 όταν ήταν ποδοσφαιριστής. 

Στη γενέτειρά του, το Τρες Κορασόες, στο Μίνας Γκεράις, περιτριγυρισμένο από φυτείες καφέ, η συγκίνηση ήταν έκδηλη από την Παρασκευή, ακόμα κι αν ο Πελέ, γεννημένος σε μια φτωχή οικογένεια, είχε φύγει από την πόλη πολύ νέος

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί