Παραιτήθηκε από πρόεδρος του ΟΑΚ ο Λ. Κοπάσης

Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης γνωστοποίησε μέσω επιστολής του προς τους αρμόδιους υπουργούς κι υφυπουργούς ο Λευτέρης Κοπάσης. Σημειώνεται πως στην συνάντηση που είχε ο -μέχρι πρότινος- Προέδρος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης με τον αρμόδιο Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Γιώργο Καραγιάννη παρέδωσε επιστολή παραίτησης από την θέση του Προέδρου καθώς αποτελεί κώλυμα εκλογιμότητας στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Αναλυτικά, η επιστολή του αναφέρει:

«Αξιότιμοι κύριε Υπουργέ, κύριε Υφυπουργέ

παρακαλώ να δεχτείτε την παραίτησή μου από την θέση του Πρόεδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης στις 31 Δεκ 2022, όπου είχα οριστεί σύμφωνα με το δικό σας ΦΕΚ 234/1Απρ2020 (τεύχος ΥΟΔΔ) αρΔ4δ/80348, καθώς συνιστά κόλλημα εκλογιμότητας κατά τις αυτοδιοικητικές εκλογές της παρ 5, αρθρ 5, Ν.4804/21.
Με την πεποίθηση ότι από την θέση του Προέδρου, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου κατέβαλα την μέγιστη προσπάθεια στην εκπλήρωση των κοινών στόχων, σας ευχαριστώ για την συνεργασία.
Επίσης ελπίζω να συνεχίσουμε και στο μέλλον να συμπράττουμε, σε μια περίοδο που καταγράφονται τα σημαντικότερα έργα υποδομής στην Κρήτη, ώστε να αξιοποιηθούν στο μέγιστο οι δυνατότητες του Οργανισμού στον οποίο παραμένω πλέον ως Ηλεκτρολόγος Μηχανικός MSc με 30 χρόνια εμπειρίας, στα οποία συμπεριλαμβάνεται η θητεία μου ως ο πρώτος Διευθύνων Σύμβουλος του νεοσυσταθέντος Ο.Α.Κ.αε, μετά την συγχώνευση των Ο.Α.ΔΥ.Κ. και Ο.ΑΝ.Α.Κ. και την μεταφορά των αρμοδιοτήτων των έργων και των εργαζομένων των ΕΥΔΕ ΒΟΑΚ και ΕΥΔΕ Αποσελέμη σύμφωνα με τον Ν.4138/13 όταν κατέστη ο σημαντικότερος Αναπτυξιακός Οργανισμός της Κρήτης».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί