Στο Νοσοκομείο και στην ΤΟΜΥ Ρεθύμνου ο Αν. Ξανθός: «Το ΕΣΥ υπό διάλυση και το προσωπικό του σε απόγνωση – Ο Υπουργός Υγείας «είναι αλλού»

Επίσκεψη στο Νοσοκομείο και στην ΤΟΜΥ Ρεθύμνου για ανταλλαγή ευχών και συζήτηση με το προσωπικό του δημόσιου συστήματος υγείας και τη διοίκηση του νοσοκομείου, πραγματοποίησε την Τετάρτη 28/12 ο βουλευτής Ρεθύμνου και τομεάρχης υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Ξανθός.

Η εικόνα αποδιοργάνωσης των δημόσιων δομών υγείας και επιδείνωσης των συνθηκών εργασίας και παροχής υπηρεσιών στους πολίτες, είναι αδιαμφισβήτητη. Από τα Κέντρα Υγείας και τις ΤΟΜΥ, μέχρι τα δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια νοσοκομεία, η κατάσταση στο ΕΣΥ «πληγώνει» καθημερινά τους ανθρώπους του και, κυρίως, τους ασθενείς. Ειδική δυσκολία παρατηρείται αυτή την περίοδο στην εφημερία των παιδιατρικών νοσοκομείων και των αντίστοιχων κλινικών σε όλη τη χώρα, λόγω της έξαρσης των εποχικών λοιμώξεων και του ελλείματος δημόσιων παιδιατρικών υπηρεσιών σε πρωτοβάθμιο επίπεδο. Οι αντοχές των εργαζομένων του ΕΣΥ εξαντλούνται, οι παραιτήσεις νέων γιατρών αυξάνονται και χρειάζεται επειγόντως αντιστροφή αυτού του διαλυτικού για τη δημόσια περίθαλψη κλίματος. Με γενναία επένδυση στο ΕΣΥ και με σοβαρή αναβάθμιση των συνθηκών εργασίας, αμοιβής και εκπαίδευσης του υγειονομικού προσωπικού.

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, είναι τουλάχιστον υποκριτικό το όψιμο ενδιαφέρον του Υπουργού Υγείας κ. Πλεύρη για την αυστηρή εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Είναι γεγονός επιστημονικά τεκμηριωμένο ότι το παθητικό κάπνισμα «βλάπτει σοβαρά» τη Δημόσια Υγεία. Αλλά σε μια χώρα που έχει βιώσει την υγειονομική τραγωδία των χιλιάδων αποτρέψιμων θανάτων, που καταστρατηγούνται όλα τα μέτρα πρόληψης και προστασίας έναντι της covid- 19, που το ΕΣΥ έχει βρεθεί στο όριο της λειτουργικής κατάρρευσης με πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης και οι ελλείψεις φαρμάκων ευρείας κατανάλωσης αποτελούν «κανονικότητα», το να «είναι αλλού» ο αρμόδιος Υπουργός Υγείας προκαλεί και προσβάλλει τη νοημοσύνη των πολιτών. Η Δημόσια Υγεία είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να αντιμετωπίζεται με όρους επικοινωνιακούς από υπουργούς που είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία οριστικής διάλυσης και ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ. 

ΥΓ. Ελπίζουμε να μην ακούσουμε πάλι από επίσημα κυβερνητικά χείλη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «σαμποτάρει» τον εθνικό στόχο του περιορισμού του καπνίσματος και της πρόληψης του καρκίνου!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί