Κιβωτός του Κόσμου: Στις 9 Ιανουαρίου καλείται να καταθέσει ο πατέρας Αντώνιος

Αμέσως μετά τις γιορτές και συγκεκριμένα στις 9 Ιανουαρίου καλείται να καταθέσει ο πατέρας Αντώνιος για ανωμοτί κατάθεση για κακουργηματική ασέλγεια σε βάρος δυο ανήλικων φιλοξενούμενων, αλλά και για ηθική αυτουργία σε σωματικές βλάβες ανήλικων τροφίμων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας Αντώνιος θα εκπροσωπηθεί από τους δικηγόρους του, οι οποίοι θα λάβουν αντίγραφα της δικογραφίας και θα ζητήσουν προθεσμία 15-20 ημερών, προκειμένου να μελετήσουν τα στοιχεία και να προετοιμάσουν την υπερασπιστική του γραμμή.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής “Live News”, ο πατέρας Αντώνιος θα υποστηρίξει πως ο τρόφιμος που έκανε την καταγγελία ήταν ένα προβληματικό παιδί που συνεχώς δημιουργούσε θέματα. Θα προσπαθήσει να ρίξει την ευθύνη στην πλευρά του καταγγέλλοντα, λέγοντας ότι στο καταγγελλόμενο περιστατικό ήταν μπροστά και άλλα άτομα, συνεπώς δεν μπορεί να έχει γίνει.

Στο μεταξύ, το “Live News” προχώρησε σε άλλη μία αποκάλυψη για την πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, και από όσα έχουν πει στις Αρχές υπάλληλοι της Κιβωτού του Κόσμου, τα χρήματα που συγκεντρώνονταν στα περίφημα κουτιά της Οργάνωσης που κυκλοφορούσαν σε κηδείες και γάμους, τα χειριζόταν αποκλειστικά εκείνη.

Η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, σε συνεργασία με την οικονομική αστυνομία, έχουν εστιάσει σε καταθέσεις και αναφορές των υπαλλήλων των δομών, οι οποίοι έχουν βάλει στο κάδρο την πρεσβυτέρα, λέγοντας ότι τα χρήματα που συγκεντρώνοντας από τα κουτιά, τα διαχειριζόταν η ίδια, ενώ είναι άγνωστο πού κατέληγαν αφού έφευγαν από την Οργάνωση.

Εν τω μεταξύ, έχουν ξεκινήσει οι κλήσεις σε βάρος των οκτώ προσώπων, ως υπόπτων για την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου. Ήδη, τρεις υπάλληλοι δομών της Κιβωτού έλαβαν κλήση για να δώσουν εξηγήσεις στις εισαγγελείς Ανηλίκων ως ύποπτοι για τη σωματική κακοποίηση ανηλίκων φιλοξενούμενων.

Η κλήση ήταν για χθες, 27 Δεκεμβρίου. Οι δικηγόροι τους ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για τις 9 Ιανουαρίου.

Πατέρας Αντώνιος: Αμφισβητεί τις καταγγελίες των παιδιών – «Δεν έμεινα ποτέ μόνος μαζί τους»

Ο πατέρας Αντώνιος προχώρησε σε δηλώσεις, καθώς ήρθε η ώρα να καταθέσει και να «απαντήσει» στις καταγγελίες σε βάρος του ίδιου και της «Κιβωτού του Κόσμου».

Ο πατέρας Αντώνιος ισχυρίζεται ότι οι κατηγορίες σε βάρος του είναι αβάσιμες, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει και η εκπομπή «T-Live».

Μάλιστα, τα πρώτα του λόγια μετά την κλήση του από τις αρχές ήταν τα εξής

«Οι καταγγελίες των δύο παιδιών δεν συμπίπτουν χρονικά με τα στοιχεία που έχουν κοινοποιηθεί στη δικαιοσύνη. Υπάρχει δηλαδή χρονικό άλλοθι σε σχέση με την παρουσία μου στις τοποθεσίες που έχουν αναφερθεί. Ουδέποτε ερχόμουν σε επαφή και ούτε έμεινα μόνος με τα παιδιά, χωρίς την παρουσία συνεργατών, στελεχών της εκάστοτε δομής, την οποία επισκεπτόμουν. Υπάρχουν μαρτυρίες για τα δύο παιδιά που καταγγέλλουν ότι ουδέποτε στο παρελθόν είχαν εκφράσει κάποιο παράπονο, ή κάποιον ισχυρισμό εις βάρος μου και πιστοποιούν οι μάρτυρες πως τα παιδιά αυτά ήταν άρτια φροντισμένα και ευτυχισμένα».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί