Βίντεο από τη στιγμή του δυστυχήματος στο Βουκουρέστι

Η ρουμανική τηλεόραση παρουσίασε πλάνα από τη στιγμή της πρόσκρουσης του τουριστικού λεωφορείου με τη μεταλλική δοκό.

Από το λεωφορείο ανασύρθηκε νεκρός ένας άνδρας και τραυματίστηκαν 16 άνθρωποι. Το δρομολόγιο είχε ξεκινήσει από τον Βόλο και τη Λάρισα με 47 επιβαίνοντες και σύμφωνα με τις εως τώρα ενδείξεις ο οδηγός φέρεται να παραβίασε το όριο ύψους δρόμου στο κέντρο της ρουμανικής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με ειδικούς, το γεγονός ότι ο επαγγελματίας οδηγός του λεωφορείου δεν αντέδρασε στο συμβάν, κάνει τις αρχές να διερευνούν το ρόλο που πιθανώς έπαιξε το σύστημα πλοήγησης στο δυστύχημα. Εκτιμάται ότι το σύστημα GPS τον οδήγησε λάθος, προτείνοντας αυτή τη διαδρομή ως τη συντομότερη, αν και η πλοήγηση αφορά τα συμβατικά οχήματα και όχι λεωφορεία ή φορτηγά.

Ο δικηγόρος του οδηγού

Ο Αλέξανδρος Ματθαίου, ο δικηγόρος του οδηγού, μίλησε (OPEN) το πρωί της Δευτέρας αναφέροντας πως ο πελάτης του δεν γνωρίζει την συγκεκριμένη λεπτομέρεια για το GPS.

«Με το GPS τελευταία στιγμή έπρεπε να διαλέξει προς τα πού θα πάει και διάλεξε σε δευτερόλεπτα το τούνελ. Είχε και την άλλη γραμμή στα δεξιά του τούνελ αλλά ο άνθρωπος σκέφτηκε πώς να κινηθεί. Μετά που έγινε η τραγωδία μου είπε εγώ δεν μπόρεσα να δω τις πινακίδες γιατί είχε κίνηση. Έριξα μια ματιά να δω πριν το τούνελ, αλλά δεν μπόρεσα».

Ο δικηγόρος τόνισε πως ο οδηγός δεν είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα και ότι υπήρχε μια πινακίδα που δεν μπόρεσε να δει του έκρυβε την ορατότητα ένα λεωφορείο.

«Οδηγούσε από τη Θεσσαλονίκη μέχρι το Βουκουρέστι και σταμάτησε αρκετές φορές για διάλειμμα. Δεν ήταν κουρασμένος», ανέφερε.

«Οι ευθύνες είναι αλλού. Το τούνελ αυτό το κάνανε ανακαίνιση όλο το καλοκαίρι και λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο. Από τότε μέχρι σήμερα είχαμε 6-7 ατυχήματα και παλιά στο τούνελ αυτό περνούσαν και φορτηγά και λεωφορεία χωρίς προβλήματα. Δεν συμφωνώ με το σύστημα αυτό, αυτό τον περιοριστή. Είναι πολύ βαρύς. Αν ήταν πιο ανάλαφρη η κατασκευή δεν θα δημιουργούνταν αυτό το πρόβλημα», σημειώνει ο κ. Ματθαίου.

«Η αστυνομία έκανε μια συνάντηση με τους επιβάτες στο ξενοδοχείο και τους διάβασε τα δικαιώματά τους. Έχουν το δικαίωμα να καταθέσουν μήνυση και κατά του οδηγού», είπε ακόμη.

«Ο πελάτης μου είναι ακόμα στο στάδιο του υπόπτου, δεν τον κατηγορούνε», κατέληξε.

Εξιτήριο για πέντε τα Χριστούγεννα

AP Photo/Vadim Ghirda

Θρηνώντας το χαμό ενός ανθρώπου πέντε άτομα πήραν χθες, Χριστούγεννα, εξιτήριο και σήμερα ακόμη ένα άτομο ενδέχεται να πάρει επίσης. Στο μεταξύ, δύο άτομα νοσηλεύονται ακόμα στα νοσοκομεία του Βουκουρεστίου. Μια 62χρονη γυναίκα που αποσωληνώθηκε από το Σάββατο καθώς και ένας 58χρονος ο οποίος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Συνολικά, τραυματίστηκαν 16 άνθρωποι

Η αστυνομία συντάσσει δικογραφία εις βάρος του οδηγού του τουριστικού λεωφορείου με τον ίδιο να δηλώνει (MEGA) πως «δεν θα μπορούσε κανένας» να αποφύγει την πρόσκρουση και πως ακολούθησε την πορεία που του έδειξε το GPS.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί