Με 2 βραβεία το 1ο Δημοτικό Νέας Αλικαρνασσού στο 8ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής

Στο 8ο Φεστιβάλ Ρομποτικής που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με θεματικούς άξονες: την Εκπαιδευτική Ρομποτική και τις Έξυπνες Συσκευές, συμμετείχαν μαθητές/τριες της ΣΤ΄ τάξης από το 1ο Δ.Σ. Νέας Αλικαρνασσού – Ηροδότειος Σχολή.


Σε μία άρτια διοργάνωση οι μαθητές/τριες του Δ.Σ. της Νέας Αλικαρνασσού είχαν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν τουβλάκια Lego και Μηχανισμούς αυτοματοποίησης, με σκοπό να κατασκευάσουν και να προγραμματίσουν μόνοι/ες τους σε πραγματικό χρόνο ένα Ρομπότ, το οποίο θα μπορεί να μεταφέρει μαθητές/τριες με απώλεια όρασης από το σπίτι τους στο σχολείο με ασφάλεια.
Η συγκεκριμένη ιδέα υλοποιήθηκε από τους/τις μικρούς/ές μαθητές/τριες, αποσπώντας δύο Βραβεία (το 2ο για την προσφορά στον Άνθρωπο και το 3ο στην κατηγορία Πρωτότυπης Ιδέας – Κατασκευής), δίνοντας παράλληλα στους/ις μαθητές/τριες την ευκαιρία να ζήσουν την εμπειρία συμμετοχής σε ένα Φεστιβάλ Ρομποτικής.
Η Περιφέρεια Κρήτης μέσω των πρωτοβουλιών και των δράσεων της για την Παιδεία και τη Δια Βίου Μάθηση, την εκπαιδευτική καινοτομία στοχεύει στην παροχή βέλτιστων και αποδοτικών υπηρεσιών προς όλους τους πολίτες της Περιφέρειας, στην άρση οποιουδήποτε αποκλεισμού, στην εξασφάλιση της κοινωνικής συνοχής και στην καλλιέργεια κοινωνικών δεξιοτήτων, της κριτικής σκέψης και γενικότερα στην ανάπτυξη της ιδιότητας του ενεργού και ενημερωμένου πολίτη, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τους μαθητές και τις μαθήτριες του νησιού

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί