Σημαντικές διακρίσεις στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ρομποτικής για μαθητές από το Ηράκλειο

Ελληνική υπόθεση η κατηγορία Free Style σε παγκόσμιο διαγωνισμό ρομποτικής !!!

Δημιούργησαν  πρωτότυπα project και ξεχώρισαν ανάμεσα σε 40 ομάδες από 16 χώρες και κατέκτησαν την ΠΡΩΤΗ την ΤΡΙΤΗ και την ΠΕΜΠΤΗ ΘΕΣΗ στην κατηγορία!!!

Σημαντικές  διακρίσεις  πέτυχαν μαθητές  από το Ηράκλειο Κρήτης  οι οποίοι συμμετείχαν σε Παγκόσμιο διαγωνισμό ρομποτικής  που διεξήχθη στη Ρουμανία στις 4  έως 6 Νοεμβρίου 2022.

Κέντρα Ρομποτικής από το Ηράκλειο, το Αρκαλοχώρι και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαζίου συμμετείχαν στον παγκόσμιο διαγωνισμό ρομποτικής Robochallenge στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας, στις 4, 5 & 6 Νοεμβρίου, με 11 μαθητές χωρισμένους σε 4 ομάδες και 2 προπονητές στις κατηγορίες freestyle και follow line.

Η αποστολή εκπροσώπησε την Ελλάδα μέσω του Ελληνικού Οργανισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής σε αυτήν την σπουδαία διοργάνωση στην οποία συμμετείχαν 16 χώρες!!

Οι Ηρακλειώτες μαθητές κατέκτησαν την πρώτη θέση την τρίτη θέση (ισοβαθμία) με τιμητικό βραβείο καθώς και την πέμπτη θέση στην κατηγορία Freestyle, με πρωτότυπα – καινοτόμα project.

Πιο συγκεκριμένα  ,  η ομάδα που πήρε την Πρώτη  θέση , δημιούργησε ένα αυτόματο καλάμι ψαρέματος (Automatic Fishing Pole A.F.P )!! Οι μαθητές που κατέκτησαν την πρώτη θέση είναι οι, Γιάννης Ρογδάκης, Ιάκωβος Τζανάκης και Παναγιώτης Νάκος με προπονητές τους,  Σωτήρη Καλαϊτζάκη και Δανιήλ Δάφνη.

Η ομάδα που κατέλαβε την τρίτη θέση , με ισοβαθμία και τιμητικό βραβείο , δημιούργησαν  ένα έξυπνο γάντι για τυφλούς (Blinds ultrasonic glove BUG ) με συμμετέχοντες τους μαθητές Νίκο Τσικριτσάκη, Μιχάλη Κατρά  και Ειρήνη Καρουζάκη  , και προπονητές τους , Γιάννη Καρουζάκη και Χαρά Καμνάκη.

Την πέμπτη θέση κατέλαβε η ομάδα με τους πιό μικρούς συμμετέχοντες του διαγωνισμού!!! Οι μαθητές  ,Τσίχλας Δημήτρης και Κοκκινάκης Δημήτρης ,δημιούργησαν μία συσκευή αποτροπής ζώων και πουλιών από τις καλλιέργειες (Α.Ι. Animal Alarm )  , με προπονητές τους , Γιάννη Καρουζάκη και Χαρά Καμνάκη.

Τέλος η τέταρτη ομάδα αποτελούμενη από τους μαθητές , Αλεγκάκη Φίλιππο , Αλεγκάκη  Παύλο και Κονιό Γιάννη , ένα σύστημα μεταφοράς εύθραυστων  προϊόντων  ( Transport Safety Box T.S.B ) , με προπονητές τους , Γιάννη Καρουζάκη και Χαρά Καμνάκη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί