Σκάνδαλο υποκλοπών: Οι εισαγγελείς ζητούν δικαστική συνδρομή των Αμερικανών

Αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τις ΗΠΑ προκειμένου να εντοπίσουν νέα στοιχεία για τη δράση του Predator στην Ελλάδα και την υποκλοπή πολιτικών προσώπων και δημοσιογράφων απέστειλαν οι ελληνικές εισαγγελικές αρχές.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, οι εισαγγελείς ελπίζουν να λάβουν απαντήσεις γύρω από εταιρείες που εμφανίζονται να έχουν έδρα τις ΗΠΑ και από τις οποίες φέρονται να εστάλησαν τα sms που παγίδευσαν τα κινητά τηλέφωνα. Έτσι υπολογίζουν πως θα ανοίξει ο δρόμος για τον εντοπισμό των αποστολέων των συγκεκριμένων μηνυμάτων.

Στο έγγραφο που οι Έλληνες εισαγγελείς απέστειλαν στις ΗΠΑ, αναφέρουν σύμφωνα με πληροφορίες, ότι αναζητούν τη διάπραξη ενδεχόμενων αδικημάτων, όπως η παραβίαση του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών και των προσωπικών δεδομένων.

Την ίδια στιγμή η ποινική προκαταρκτική εξέταση που διενεργούν για την υπόθεση συνεχίζεται με την εξέταση και την κλήτευση μαρτύρων. Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνεχίζει την εξέταση των κατασχεθέντων στις πρόσφατες εφόδους σε γραφεία εταιρειών και σπίτια προσώπων που φέρονται να συνδέονται με τις εταιρείες που εμπορεύονται το παράνομο λογισμικό Predator στη χώρα μας. Υπενθυμίζεται ότι οι έρευνες έγιναν με καθυστέρηση εννέα μηνών, σε άδεια μάλιστα γραφεία, συνεπώς φαντάζει απίθανο να βρεθούν χρήσιμα στοιχεία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί