Νέα ποινική δίωξη στον αστυνομικό που σκότωσε τον 16χρονο Κώστα Φραγκούλη

Για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο

Νέα ποινική δίωξη ασκήθηκε σήμερα, Τρίτη στον αστυνομικό που πυροβόλησε και σκότωσε τον 16χρονο Ρομ, Κώστα Φραγκούλη, κατά τη διάρκεια καταδίωξης στα Διαβατά Θεσσαλονίκης,

Ο 34χρονος διώκεται πλέον για τετελεσμένη ανθρωποκτονία και όχι για απόπειρα όπως μέχρι πρότινος, δίωξη που αναμενόταν μετά τον θάνατο του νεαρού Ρομ.

Έτσι, ο αστυνομικός αναμένεται να απολογηθεί εκ νέου.

Υπενθυμίζεται πως ο 34χρονος αφέθηκε ελεύθερος τη Δευτέρα, όπως ανακοίνωσε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, με μοναδική ποινή την απαγόρευση εξόδου από την χώρα.

Σύμφωνα με τους GRTimes, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης έλυσε τη διαφωνία εισαγγελέα – ανακριτή, κάνοντας δεκτή την πρόταση του ανακριτή ο οποίος ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Κατά την απολογία του στον ανακριτή, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν σε άμυνα, καθώς ο 16χρονος οδηγός του καταδιωκομένου οχήματος επιχείρησε να εμβολίσει τη δεύτερη μηχανή της ΕΛΑΣ. Ανέφερε ότι πυροβόλησε εν κινήσει, στοχεύοντας στο αυτοκίνητο και όχι στον οδηγό.

Οι τρεις δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών αποφάσισαν για τη διαφωνία εισαγγελέα – ανακριτή, λαμβάνοντας υπόψη τη δικογραφία που σχηματίστηκε πριν εκπνεύσει ο 16χρονος. Γιατί προβλέπεται ένα χρονικό περιθώριο 5 ημερών που δεν μπορεί να παραταθεί και γιατί μέχρι την ώρα της απόφασης δεν είχαν διαβιβαστεί τα απαραίτητα έγγραφα (πιστοποιητικό θανάτου, ιατροδικαστική έκθεση κλπ).

Αρχικά εις βάρος του 34χρονου αστυνομικού ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Από την πλευρά τους, οι γονείς και οι συγγενείς του Κώστα Φραγκούλη δήλωσαν απογοητευμένοι από την απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου για τον 34χρονο αστυνομικό, ετοιμάζοντας ένσταση με στόχο το θέμα να φτάσει ακόμη και στον Άρειο Πάγο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί