Π. Κουρουμπλής: Η νεοφιλελευθεροφανής κυβέρνηση της ΝΔ επιδοτεί την αισχροκέρδεια

 

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για την άρνησή της να συγκρουστεί με τα καρτέλ της ακρίβειας που έχουν γονατίσει την κοινωνία, άσκησε ο βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών και πρώην υπουργός, Παναγιώτης Κουρουμπλής, κατά την παρουσία του στην εκπομπή «Παρεμβάσεις» στον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky. «Τη στιγμή που έρχονται δυσοίωνες προβλέψεις ότι στην Ευρώπη υπολογίζεται πως 75.000 άνθρωποι θα χάσουν τη ζωή τους λόγω ψύχους, η νεοφιλελευθεροφανής κυβέρνηση της ΝΔ, επιδοτεί την αισχροκέρδεια αντί να συγκρούεται με τα καρτέλ της ακρίβειας. Το 85% του ελληνικού λαού θα παίρνει κουπόνια, αυτή είναι η υποτιθέμενη ανάπτυξη του κ. Μητσοτάκη» ανέφερε χαρακτηριστικά.  

Ειδικά για το θέμα της ακρίβειας στα τρόφιμα, τόνισε ότι «υπάρχει απουσία ελεγκτικών μηχανισμών στην αγορά, φέροντας ως παράδειγμα την περίπτωση των ελαιοπαραγωγών  που ενώ πωλούν 0,35 €/κιλό, η τελική τιμή που πληρώνει ο καταναλωτής στα σουπερμάρκετ δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα», επισημαίνοντας παράλληλα ότι η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών, έχει μειωθεί κατά 40% . Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο μείζον ζήτημα της απληστίας και ασυδοσίας  του τραπεζικού συστήματος, που έχει οδηγήσει σε εξαθλίωση τους δανειολήπτες. «Δεν πιστεύω ότι υπάρχει βούληση της κυβέρνησης να πιέσει το τραπεζικό σύστημα.  Μόλις στο 9μηνο, οι τράπεζες έχουν κέρδη 3 δις ευρώ εκ των οποίων τα 800 εκατομμύρια ευρώ αφορούν καταχρηστικές παράνομες χρεώσεις, δηλαδή ακόμα και η «ανάσα» μέσα στην τράπεζα, χρεώνεται». Στη συνέχεια τόνισε ότι ψηφίστηκε ο εξωδικαστικός μηχανισμός και όμως εδώ και δύο περίπου χρόνια, δεν προχώρησε, όταν υπάρχουν εξήντα περίπου χιλιάδες αιτήσεις. Κι αυτό γιατί το αποτέλεσμα που βγάζει ο αλγόριθμος, οι τράπεζες αρνούνται να το εφαρμόσουν. Γι’ αυτό δεν λειτουργεί ο εξωδικαστικός συμβιβασμός», σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Εκτενή αναφορά έκανε ο κ. Κουρουμπλής στις δυσκολίες που περνάνε οι συνταξιούχοι, οι οποίοι είναι και τα μεγάλα θύματα των μνημονίων. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «τώρα που η χώρα έχει βγει από την ισχυρή εποπτεία και τα μνημόνια θα πρέπει να υπάρξει αποκατάσταση. Η κυβέρνηση δια των υπουργών τους καλούσε τους συνταξιούχους να μην ασκήσουν αγωγές γιατί θα πάρουν τα αναδρομικά. Τελικά, όχι μόνο δεν τους απάλλαξε από το φόρο, αλλά φορολόγησε αυτούς που έλαβαν αναδρομικά και άφησε στα αζήτητα όσους δεν ασκήσαν αγωγές». Παράλληλα, υπογράμμισε, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κυβέρνηση, παρά την ασφυκτική πίεση των θεσμών, θεσμοθέτησε την 13η σύνταξη, ενώ η ΝΔ ήρθε και την κατήργησε και μοιράζει τώρα «φιλοδωρήματα» των 250 ευρώ, εμπαίζοντας τους συνταξιούχους».

Αναφερόμενος στο κρίσιμα ζήτημα των παρακολουθήσεων, υποστήριξε ότι η δικαιοσύνη φαίνεται να παρουσιάζει καθυστέρηση όσον αφορά στην απόδοση ευθυνών.  Τέλος, σημείωσε ότι η δυσαρέσκεια των πολιτών από την κυβερνητική πολιτική είναι έντονη, γεγονός το οποίο αποτυπώνεται και στις δημοσκοπικές έρευνες.
 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί