Η ομιλία  του Παναγιώτη  Κουρουμπλή στο 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (βίντεο)

Χθες το απόγευμα ο πρώην Υπουργός και ανεξάρτητος βουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής μίλησε στο 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, με την ιδιότητα του εκλεγμένου συνέδρου. Ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας, ότι ζούμε ιστορικές στιγμές ως κοινωνία γιατί ο ελληνικός λαός σφαδάζει από το ολοκαύτωμα της ακρίβειας που δεν φαίνεται να έχει ορίζοντα περιορισμού, από την ενεργειακή φτώχεια, την αισχροκέρδεια και την ασυδοσία των καρτέλ.

Κατά συνέπεια, το ζητούμενο αυτού του 3ου ιστορικού συνεδρίου, πρέπει να είναι να ανατρέψουμε με ένα εναλλακτικό σχέδιο την παρούσα κυβέρνηση που επέβαλλε αυτή τη βασανιστική κατάσταση στον ελληνικό λαό και που επιπροσθέτως, μέσα από τη δύναμη των media, που διαθέτει, επιχειρεί να μετατρέψει τον ελληνικό λαό σε θεατή των μεγάλων προβλημάτων που τον απασχολούν.

Πολύ μεγάλη ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ είναι να καταφέρει να ενεργοποιήσει την κοινωνία και να την καταστήσει και εκείνη υπεύθυνη για τα ζητήματα που πρέπει να διεκδικήσει . Για να πετύχει αυτό το στόχο, απαιτείται ένα ισχυρό κόμμα γειωμένο στην κοινωνία και ένας ισχυρός πρόεδρος.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής θύμισε ότι από το 2011 μαζί με τον Αντώνη Κοτσακά και το Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο βρέθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ του 3 % και πρόσθεσε ότι θέλει να αποτίσει φόρο τιμής σε όλους εκείνους τους ανθρώπους με τους οποίους πιστέψαμε στο όραμα του Αλέξη Τσίπρα και δουλέψαμε για να καταστήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ κυβερνώσα αριστερά. Δεν ήταν εύκολο αυτό το εγχείρημα συνέχισε αλλά το κατορθώσαμε γιατί το πιστέψαμε. Αυτή η εμπειρία και αυτή η νέα προσπάθεια για τη δεύτερη φορά αριστερά έχει ανάγκη από τη συμμετοχή όλων μας και για αυτό δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να ενοχοποιείται η διαφορετική άποψη γιατί, όπως είπε και ένας σοφός, ελευθερία είναι το δικαίωμα να διαφέρεις αλλά και να διαφωνείς.

Σχολιάζοντας την παρέμβαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα στον κ. Μητσοτάκη ότι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχουν αποστασίες και αποστάτες , όπως συνέβη το 1965, όταν τότε ανετράπη η λαοπρόβλητη κυβέρνηση, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ενωμένο δυνατό λαϊκό πολιτικό και κοινωνικό κίνημα που οραματίζεται μια καλύτερη κοινωνία με λιγότερες κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες.

Ο πρώην Υπουργός τόνισε ότι βρισκόμαστε μπροστά σε πολύ δύσκολες εποχές και έχουμε ευθύνη απέναντι στους νέους που ζουν το φαινόμενο της παρατεταμένης εφηβείας διαβιώντας κάτω από την οικογενειακή στέγη, χωρίς να τους δίνεται η δυνατότητα να πετάξουν με τα δικά τους φτερά, παρόλο που η σημερινή νέα γενιά έχει τα περισσότερα προσόντα από κάθε άλλη γενιά. Αν λοιπόν δεν είναι αύριο ο ΣΥΡΙΖΑ το πολιτικό υποκείμενο διακυβέρνησης της χώρας πώς θα μπορέσουμε να υπηρετήσουμε αυτό το μεγάλο ζήτημα που έχει να κάνει με το μέλλον της κοινωνίας;
Για τις εσωκομματικές διεργασίες ο πρώην Υπουργός ανέφερε ότι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και ιδέες και αυτό είναι πλούτος, αλλά δεν διέκρινα διαφορετικές πολιτικές στρατηγικές, ούτε ιδεολογικές, ούτε πολιτικές, γιατί όλοι στο ΣΥΡΙΖΑ έχουμε έναν κοινό τρόπο και έναν κοινό τόπο και πρέπει να προτάξουμε την ενότητα, και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, χωρίς να κρατάμε σε απόσταση κανέναν. θέλουμε ένα κόμμα ανοιχτό γιατί ήδη έχουμε την εμπειρία του 2011, τότε που το κόμμα άνοιξε στην κοινωνία και κατόρθωσε να επιτύχει το στόχο του και να φτάσει στην εξουσία. Μετά από τρία χρόνια διακυβέρνησης από τη ΝΔ που άρπαξε την εξουσία με ψέματα, μπαίνουμε στην τελική ευθεία της εκλογικής αναμέτρησης και αυτό απαιτεί έναν συμπαγέστατο πολιτικά ΣΥΡΙΖΑ, έναν ισχυρό πρόεδρο που θα καθοδηγεί και όργανα που θα λειτουργούν συλλογικά και θα έχουν τη νομιμοποίηση της πιο πλατιάς δημοκρατικής βάσης του κόμματος.

Ο πρώην Υπουργός έκλεισε με μια αναφορά σε όσους χάθηκαν από την πανδημία και κυρίως σε αυτούς που χάθηκαν από τα εγκληματικά λάθη μιας κυβέρνησης που δεν πιστεύει στο δημόσιο σύστημα υγείας. Ανάμεσα στα θύματα της πανδημίας και της κυβερνητικής πολιτικής υπάρχουν και σύντροφοι που χάθηκαν από το τελευταίο συνέδριο.

Τέλος, ανέφερε, ότι προσυπογράφει τη διακήρυξη του καθηγητή Αγτζίδη για την γενοκτονία του ποντιακού και του μικρασιατικού ελληνισμού και την τοποθέτηση του Τριαντάφυλλου Μηταφίδη για τη συνέχιση των διεκδικήσεων των γερμανοκατοχικών εκκρεμοτήτων, για τις οποίες πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει και πάλι την μεγάλη πρωτοβουλία και να αναδείξει αυτή την εθνική υπόθεση.


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί