Δίπλα στους συμβασιούχους του δήμου Ηρακλείου η “Λαϊκή Συσπείρωση”

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ηρακλείου, Βρύσαλης Δημήτρης και Κασσαπάκης Μιχάλης, παρευρέθηκαν, την Παρασκευή 16 Δεκέμβρη, στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου για να στηρίξουν τον αγώνα των συμβασιούχων – παρατασιούχων που παλεύουν για να μείνουν στη δουλειά τους. Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ηρακλείου σε δήλωσή του είπε τα εξής: 

«Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ηρακλείου στέκεται στο πλευρό των δεκάδων συμβασιούχων- παρατασιούχων στον Δήμο Ηρακλείου και στη ΔΕΥΑΗ, που όπως οι συνάδελφοι τους σε άλλους κλάδους, διεκδικούν το δικαίωμά τους στη μόνιμη δουλειά με δικαιώματα. 

Οι παραπάνω εργαζόμενοι παραμένουν όμηροι της μισοδουλειάς, των δικαστηρίων και της ανεργίας, με ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης αλλά και όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ) που έβαλαν πλάτη για την εργασιακή ζούγκλα και στον δημόσιο τομέα, με την αντικατάσταση της μόνιμης σταθερής δουλειάς με διάφορες ελαστικές μορφές εργασίας, προγράμματα εργολαβικών, που ανακυκλώνουν την ανεργία, οδηγούν τις υπηρεσίες σε ιδιώτες και γεμίζουν με αβεβαιότητα, ανασφάλεια και αδιέξοδα τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους. 

Κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους, αφού και στην πρόσφατη διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος αρνήθηκαν να ψηφίσουν την πρόταση του ΚΚΕ για κατάργηση της ρύθμισης του άρθρου 103 του συντάγματος που απαγορεύει την μετατροπή των συμβάσεων από Ορισμένου σε Αορίστου Χρόνου. 

Ευθύνη βαραίνει και τη δημοτική αρχή Ηρακλείου, όπως και τις προκατόχους της, που δε λένε λέξη για προσλήψεις μονίμων, για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, παρά τις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού, που έχουν ως συνέπεια οι υπηρεσίες του δήμου να μην μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των δημοτών, με βάση τις σύγχρονες δυνατότητες και ανάγκες.

Κρίνονται όλοι εκ του αποτελέσματος και όχι από τα λόγια δήθεν στήριξης και κατανόησης, από τα «ήξεις αφήξεις».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ηρακλείου, θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων του Δήμου και των συμβασιούχων, ενάντια στην πολιτική των ελαστικών σχέσεων εργασίας των κυβερνήσεων – ΕΕ, προκειμένου να εξασφαλίζουν ακόμα πιο «φτηνούς» εργαζόμενους. 

Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε τη λήξη της εργασιακής ομηρίας με τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου και την άμεση έγκριση πρόσληψης όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού, ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα υποστελέχωσης του Δήμου Ηρακλείου και κατ’ επέκταση της εξυπηρέτησης των δημοτών του.»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί