Το ΚΚΕ για τις δηλώσεις Πλεύρη περί κατάργησης νοσοκομείων στην Κρήτη

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ με αφορμή τη χτεσινή (14/12) ομιλία του υπουργού Υγείας στο Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα «Βιωσιμότητα και ανθεκτικότητα: Διασφαλίζοντας το μέλλον των συστημάτων υγείας».

Δείτε:

Διαλύει την κοινωνία η κυβέρνηση: Ο Πλεύρης ανακοίνωσε λουκέτο σε νοσοκομεία, με αρχή από την Κρήτη!

Από την Κρήτη ξεκινά η κυβέρνηση τη διάλυση του ΕΣΥ

Η κυβέρνηση της ΝΔ δια στόματος του υπουργού Υγείας Θ. Πλεύρη προανήγγειλε έναν νέο γύρο επίθεσης στο ΕΣΥ και στο λαϊκό δικαίωμα για αποκλειστικά δημόσια-δωρεάν Υγεία μετά την ψήφιση του νόμου για τη «Δευτεροβάθμια περίθαλψη», στοχοποιώντας ευθέως τα νοσοκομεία της Κρήτης! 

Μέσα από την ομιλία του στο συνέδριο συνόψισε την μετατροπή της Υγείας σε πανάκριβο εμπόρευμα διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις αφού: 

  • επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ ψηφίστηκαν τα λεγόμενα DRGs, που σήμερα υλοποιεί η  κυβέρνηση της ΝΔ και σύμφωνα με τα οποία «ό,τι κινείται κοστολογείται», όπως επιβάλλουν οι νόμοι της αγοράς,
  • όλοι διατήρησαν την εισαγωγή των μάνατζερ και των απογευματινών (επί πληρωμή) ιατρείων & χειρουργείων, τη χρηματοδότηση των μονάδων υγείας και από τα ασφαλιστικά ταμεία αντί του κρατικού προϋπολογισμού και τη διάθεση από το 2010 σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες δεκάδων κρεββατιών μόνο από τα νοσοκομεία του Ηρακλείου, τα οποία νομοθέτησαν διαδοχικά οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ,
  • όλοι μαζί προάγοντας τη λογική των «αυτόνομων επιχειρηματικών μονάδων», προετοίμασαν το έδαφος για την υποχρηματοδότηση, τον οικονομικό στραγγαλισμό και την υποβάθμιση των περιφερειακών μονάδων υγείας, που τώρα το λεγόμενο «νέο ΕΣΥ» της σημερινής κυβέρνησης τους επιφέρει το τελειωτικό χτύπημα!

Καλούμε τους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία της Κρήτης μέσα από τους μαζικούς τους φορείς να καταδικάσουν και να εμποδίσουν τα σχέδια της κυβέρνησης ΝΔ, που στοχοποιεί ευθέως και απειλεί με συγχωνεύσεις, αλλαγή του ρόλου τους ή/και κλεισίματα νοσοκομεία, κλινικές, τμήματα της 7ης ΥΠΕ, κυρίως το Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου και τα νοσοκομεία του Λασιθίου, να διεκδικήσουν χρηματοδότηση αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό, δημόσια-δωρεάν Υγεία με πλήρως στελεχωμένα νοσοκομεία και ισχυρή Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας!

Να κάψουν όλα τα αντιλαϊκά κυβερνητικά σενάρια των ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, που καλούν σε αναμονή για να πάρουν τη σκυτάλη από εκεί που το έχει πάει μέχρι σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ! Να τολμήσουν στον αγώνα και την κάλπη με το ΚΚΕ, ώστε να ενισχύσουν την «ασπίδα» για το τώρα και την ελπίδα για το αύριο!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί