“Πολεμικό” κλίμα ανάμεσα σε Παγκρήτια και Τράπεζα Χανίων μετά το ναυάγιο της συγχώνευσης!

Οριστικό είναι το ναυάγιο στις διαδικασίες συγχώνευσης της Παγκρήτιας και της Τράπεζας Χανίων. Αλλά δεν αρκεί αυτό, καθώς πλέον οι σχέσεις ανάμεσα στα στελέχη των δυο πλευρών φαίνεται ότι παίρνουν μορφή “πολέμου”!

Τα σχέδια της διοίκησης της Παγκρήτιας άλλαξαν μετά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και την εμπλοκή των εκπροσώπων του νέου πλειοψηφικού πακέτου. Αμέσως μετά την ΑΜΚ η νέα ομάδα της διοίκησης διέρρευσε ότι δεν επιλέγει τη συγχώνευση με την Τράπεζα Χανίων, για να σχολιάσει η τελευταία ότι η επιτυχημένη ΑΜΚ έγινε και ενόψει της συγχώνευσης.

Δείτε:

Παγκρήτια: Χαλάει η συμφωνία για τη συγχώνευση με την Τράπεζα Χανίων; – Οι διαρροές και η απάντηση από τα Χανιά

Παγκρήτια: Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, συγχώνευση με Τράπεζα Χανίων και απορρόφηση της HSBC στην Ελλάδα

Σήμερα ο πρόεδρος της Τράπεζας Χανίων Μιχάλης Μαρακάκης, με δήλωσή του στα Χανιώτικα Νέα επιβεβαίωσε τους χωριστούς δρόμους που τραβούν πλέον οι δυο τράπεζες του νησιού.

«Δεν είμαστε διατεθειμένοι να επαναδιαπραγματευθούμε με την Παγκρήτια Τραπεζα. Έχουμε χάσει την εμπιστοσύνη μας στη Διοίκηση της.

Από την ημέρα της ολοκλήρωσης της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Παγκρήτιας, είμαστε αντιμέτωποι με λασπολογίες, συκοφαντίες και ασυνέπεια.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, δεν υπάρχει ούτε διάθεση ούτε εμπιστοσύνη για νέα διαπραγμάτευση. Ουδέποτε ζητήσαμε συνεργασία και στήριξη από την Παγκρήτια, δεν ήταν επιδίωξη δική μας.

Διαθέτουμε οικονομικούς δείκτες που επαρκούν πλήρως για την βιωσιμότητα της Τράπεζας την επόμενη μέρα.»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί