Παγκρήτια: Χαλάει η συμφωνία για τη συγχώνευση με την Τράπεζα Χανίων; – Οι διαρροές και η απάντηση από τα Χανιά

Νέα δεδομένα στην υπόθεση της συγχώνευσης της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων με την Παγκρήτια, δημιουργεί μια συνάντηση που έγινε προχθές και μετά την επιτυχή αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Παγκρήτιας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πλέον η Παγκρήτια επανεξετάζει τη συγκεκριμένη συγχώνευση η οποία μέχρι πρότινος θεωρούνταν από κύκλους της αγοράς ως σίγουρη. Στις πληροφορίες αυτές απάντησε η Τράπεζα Χανίων, επιβεβαιώνοντας εμμέσως με τον τρόπο αυτό ότι μάλλον χαλάει η συμφωνία. Όπως σημειώνει η χανιώτικη Τράπεζα, η συμφωνία υπάρχει και η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ήταν επιτυχής με δεδομένη και αυτή την εξέλιξη.

Δείτε επίσης:

Παγκρήτια: Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, συγχώνευση με Τράπεζα Χανίων και απορρόφηση της HSBC στην Ελλάδα

Παγκρήτια Τράπεζα: Εγκρίθηκε η Aύξηση Mετοχικού Κεφαλαίου – Πώς θα γίνει η συγχώνευση με την Τράπεζα Χανίων

Παγκρήτια Τράπεζα: Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου

ΌΠως αναφέρουν οι πληροφορίες, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία Διοίκησης της Παγκρήτιας Τράπεζας στην Αθήνα, μεταξύ του Διευθύνοντος Συμβούλου Αντώνη Βαρθολομαίου και του Αλέξανδρου Εξάρχου της Thrivest Holdings, του νέου κύριου μετόχου, παρουσία νομικών συμβούλων και στελεχών από το οικονομικό επιτελείο της τράπεζας.

Δύο ήταν τα θέματα συζήτησης: Η συμφωνία που είχε υπογράψει κατά το πρόσφατο παρελθόν η τράπεζα για τη συγχώνευση με τη Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων και η διαχείριση του χαρτοφυλακίου των κόκκινων δανείων με την QQuant.

Αποκαλυπτική έρευνα: Τιμές Ευρώπης με μισθούς Ελλάδας στο καλάθι του νοικοκυριού
Κατά την διάρκεια της συζήτησης, λένε οι πληροφορίες, εκφράστηκαν έντονοι προβληματισμοί για τους όρους συγχώνευσης με την Τράπεζα Χανίων, καθώς διαπιστώθηκαν σημεία που πρέπει να επανεξεταστούν σε νέα συνάντηση των δύο πλευρών.

Επίσης και για τη συμφωνία με την Qquant κρίθηκε επιβεβλημένη η επανεξέταση των όρων της, ώστε να διασφαλιστούν κατά το μέγιστο τα συμφέροντα της τράπεζας.

Υπενθυμίζεται ότι στις 5 Μαϊου 2022 πραγματοποιήθηκε η έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων, η οποία ενέκρινε και επικύρωσε με ποσοστό 98,39%, όλες τις μέχρι σήμερα πράξεις του Διοικητικού Συμβουλίου, στο πλαίσιο της σκοπούμενης συγχώνευσης της Τράπεζας Χανίων με την «Παγκρήτια Τράπεζα Α.Ε.». Εξουσιοδότησε δε το Δ.Σ να προβεί σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια ήθελε απαιτηθεί στο πλαίσιο υλοποίησης της σκοπούμενης συγχώνευσης.

Εξι μήνες μετά φαίνεται να προκύπτουν νέα δεδομένα που αλλάζουν τους αρχικούς σχεδιασμούς.

Η απάντηση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων

Η Συνεταιριστική  Τράπεζα Χανίων, μετά από πρωτοβουλία της Παγκρήτιας Τράπεζας, ανακοίνωσε στις 24/10/2021 την έναρξη διαπραγματεύσεων για την εξέταση της δυνατότητας συνένωσης των δυνάμεων των δύο τραπεζών, ενστερνιζόμενη το όραμα για τη δημιουργία ενός τραπεζικού ομίλου ικανού να διεκδικήσει ικανοποιητικά μερίδια αγοράς και να προσφέρει ποιοτικές και ανταγωνιστικές υπηρεσίες τόσο στην Κρήτη όσο και πανελλαδικά. Μετά από μια περίοδο μελέτης και ανάλυσης των στοιχείων και προοπτικών του ενοποιημένου σχήματος, με την υποστήριξη διεθνώς αναγνωρισμένων συμβούλων, οι διοικήσεις των δύο τραπεζών διαπραγματεύθηκαν, οριστικοποίησαν και εισηγήθηκαν τους προτεινόμενους όρους της συγχώνευσης αυτών, οι οποίοι και εγκρίθηκαν κατ’ αρχήν από τις εκατέρωθεν Γενικές Συνελεύσεις στις 05/05/2022 και  μάλιστα με συντριπτική πλειοψηφία.

Η υλοποίηση της συγχώνευσης, σύμφωνα και με όσα αναφέρονται στο πρόσφατα εγκεκριμένο Ενημερωτικό Δελτίο της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου της Παγκρήτιας Τράπεζας, είναι δεσμευτική για τα μέρη, όμως, η ολοκλήρωσή της είχε σαν προϋπόθεση την επιτυχή ΑΜΚ της Παγκρήτιας Τράπεζας,  ενώ τελεί υπό την αίρεση α) των αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων περί έγκρισης συγχώνευσης των δύο τραπεζών, και β) της έγκρισης της αρμόδιας εποπτικής Αρχής (ΤτΕ), της Διοίκησης (Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων) και της Επιτροπής Ανταγωνισμού (εφ’ όσον απαιτηθεί).

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων, από την ίδρυσή της είχε ως όραμα να υποστηρίξει την ανάπτυξη των επιχειρήσεων και της οικονομίας στις περιοχές που δραστηριοποιείται, στηριζόμενη στην εμπιστοσύνη και την υποστήριξη όλων  των εμπλεκόμενων μερών, ήτοι των εργαζομένων, των  μεριδιούχων και των πελατών της. Διατηρώντας δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας και ρευστότητας ανώτερους των εποπτικών ορίων, εκσυγχρονίζοντας και βελτιώνοντας διαρκώς την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών της, ενδυναμώνοντας τα οικονομικά μεγέθη της, διασφαλίζει την επιχειρησιακή της συνέχεια και συνεχίζει να εργάζεται με προσήλωση για την εκπλήρωση των στρατηγικών της στόχων.

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων, με συνέπεια και αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συνεταίρους της και με γνώμονα την προάσπιση των συμφερόντων τους, δηλώνει ότι συνεχίζει με σεβασμό να ενεργεί προς όφελος αυτών, οι οποίοι εδώ και 28 χρόνια έχουν δείξει αμέριστη εμπιστοσύνη στο όραμα της. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί