Κ. Βαξεβάνης: Η Εισαγγελία… “αγνοεί” τις αποδείξεις για την παρακολούθηση Χατζηδάκη, αφού δε διάβασε Documento!

Νέο πλήγμα στην αξιοπιστία της δικαστικής έρευνας για την υπόθεση των υποκλοπών, η οποία έχει σκανδαλωδώς καθυστερήσει με αποτέλεσμα να ενισχύεται το ενδεχόμενο καταστροφής κρίσιμων στοιχείων. Μόλις χθες, επτά μήνες μετά, έγινε επιχείρηση  σε εταιρείες, που σχετίζονται με το κακόβουλο λογισμικό Predator.

Σήμερα ο Κώστας Βαξεβάνης κατήγγειλε πως η εισαγγελέας δεν ψάχνει συγκεκριμένα στοιχεία υποκλοπών και πως του είπε το πρωί ότι δεν γνώριζε τις αποδείξεις, που δημοσίευσε το Documentro για την παρακολούθηση του υπουργού Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, καθώς η ίδια υποστηρίζει πως δεν έχει δει τα δημοσιεύματα.  

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ιστότοπου της εφημερίδας, κατά την επίσκεψη του δημοσιογράφου και των δικηγόρων του στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας με στόχο να ενημερώσει για πληροφορίες και διαρροές σχετικά με το ότι η κυβέρνηση μεθοδεύει μια απάντηση από την ΕΥΠ σύμφωνα με την οποία δεν υπάρχουν στα αρχεία της τέτοιες παρακολουθήσεις.

«Με την απάντηση αυτή η κυβέρνηση θα μεθοδεύσει μια νέα ¨σκευωρία Novartis” εντάσσοντας πάλι στο βρόμικο παιχνίδι τη Δικαιοσύνη. Γιατί η Εισαγγελία απευθύνει αίτημα να απαντήσει η ΕΥΠ η οποία είναι ουσιαστικά ελεγχόμενη για παράνομες πράξεις και δεν κάνει αίτημα στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας για το αν ήταν υπό παρακολούθηση ο αριθμός του Κωστή Χατζηδάκη;» διερωτήθηκε ο εκδότης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Εισαγγελέας Τριανταφύλλου διαβεβαίωσε για την ανεξαρτησία της έρευνας και είπε πως δεν μπορεί να κάνει αίτημα στον πάροχο της κινητής τηλεφωνίας, γιατί δεν ξέρει ποια τηλέφωνα ήταν σε παρακολούθηση, με τον εκδότη να απαντά ότι έχουν δημοσιευτεί στην εφημερίδα, η οποία  θα μπορούσε να ερωτηθεί η εφημερίδα.

Ο δικηγόρος, Γιάννης Μαντζουράνης, θύμισε στην Εισαγγελέα, ότι στο παρελθόν, όταν η ΕΥΠ βρέθηκε υπό έλεγχο, κλιμάκια της Εισαγγελίας και της Αστυνομίας, έκαναν επιτόπια έρευνα και κατάσχεση εγγράφων σημειώνοντας ότι το ίδιο θα μπορούσε να γίνει σήμερα για την ΕΥΠ και τους παρόχους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί