Βουλευτές Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Στη Βουλή η υποβάθμιση των σχολικών μονάδων

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για τις μεταβολές των Σχολικών Μονάδων του νομού Ηρακλείου, προχώρησε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Βαρδάκης, με τη συνυπογραφή των συναδέλφων βουλευτών Ηρακλείου Νίκου Ηγουμενίδη και Χάρη Μαμουλάκη, καταθέτοντας αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων την ανακοίνωση των αιρετών του ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου.

Δείτε:

Ηράκλειο – Μεταβολές σχολικών μονάδων: Καμία νέα υποβάθμιση δε θα γίνει δεκτή!

Στην ανακοίνωση συμπεριλαμβάνονται συγκεκριμένα αιτήματα ενόψει των μεταβολών των Σχολικών Μονάδων, οι εισηγήσεις για τις οποίες πραγματοποιούνται αυτό το διάστημα.

Συγκεκριμένα, οι αιρετοί αιτούνται την επαναφορά των 70 οργανικών θέσεων που καταργήθηκαν με ΦΕΚ του Υπ. Παιδείας (30-8-22), σ’ έναν νομό με τεράστιες εκπαιδευτικές ανάγκες, την αποδοχή των αιτημάτων με αιτιολογημένη πρόταση από σχολικές μονάδες του ν. Ηρακλείου για την αναβάθμιση των οργανικών τους θέσεων, αλλά και του αιτήματος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος», όπου με έγγραφο (3-10-22) ζητά την αναβάθμιση των οργανικών θέσεων στα Ειδικά Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία, με βάση τις προτάσεις των συλλόγων διδασκόντων.

Επιπλέον, ζητούν την ίδρυση των 18 Τμημάτων Ένταξης σε Δημοτικά Σχολεία και των 5 Τμημάτων Ένταξης σε Νηπιαγωγεία, καθώς εδώ και 2,5 χρόνια η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ αρνείται να υπογράψει τη σχετική πρόταση, αλλά και την ίδρυση νέων Τμημάτων Ένταξης, όπου επιβάλλεται από νέες ανάγκες που πιθανόν έχουν προκύψει, την επανίδρυση του Δημοτικού Σχολείου Καστρίου ως διθέσιου οργανικά σχολείου, υπολογίζοντας, επιπλέον, ως κριτήριο τα γεωμορφολογικά χαρακτηριστικά της περιοχής και τέλος, να μη γίνει καμία πρόταση για υποβάθμιση της οργανικότητας οποιασδήποτε σχολικής μονάδας του ν. Ηρακλείου.

Όπως επισημαίνει ο κ. Βαρδάκης, «Οι επιλογές της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας δείχνουν πλήρη άγνοια της πραγματικότητας των σχολείων του νομού Ηρακλείου. Η κ. Κεραμέως οφείλει να διορθώσει τα λάθη που κοστίζουν ακριβά στην ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης και ταλαιπωρούν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς».

Δεδομένων των παραπάνω, οι βουλευτές καλούν την αρμόδια Υπουργό να προβεί στις απαραίτητες άμεσες ενέργειες για τα εν λόγω ζητήματα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί