Ηράκλειο – Μεταβολές σχολικών μονάδων: Καμία νέα υποβάθμιση δε θα γίνει δεκτή!

Οι αιρετοί ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου, Γιώργος Μακράκης και Γρηγόρης Γιαμαλάκης με κοινή δήλωσή τους ξεκαθαρίσουν ότι σε σχέση με τις μεταβολές σχολικών μονάδων καμία νέα υποβάθμιση δε θα γίνει δεκτή. Να γίνουν εισηγήσεις μόνο για την επαναφορά ή αναβάθμιση οργανικών θέσεων, σημειώνουν.

Η κοινή τους δήλωση:

Με έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών του Υπ. Παιδείας, αυτό το χρονικό διάστημα και μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου, οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και οι Δημοτικές Επιτροπές Παιδείας, εισηγούνται για τις μεταβολές των Σχολικών Μονάδων. Δηλαδή, για την προαγωγή ή υποβάθμιση οργανικών θέσεων των σχολικών μονάδων, όπως και την επαναλειτουργία δημοτικών σχολείων ή νηπιαγωγείων, πάντοτε με βάση το μαθητικό δυναμικό της κάθε περιοχής.

Ως αιρετοί εκπρόσωποι στο ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου, ζητάμε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Ηρακλείου αλλά και από τις αρμόδιες δημοτικές επιτροπές παιδείας των Δήμων, να εισηγηθούν και να λάβουν υπόψη τα παρακάτω:

Την επαναφορά των 70 οργανικών θέσεων, χωρίς καμία έκπτωση, που καταργήθηκαν με ΦΕΚ του Υπ. Παιδείας (30-8-22) αναίτια και άδικα, σ’ έναν νομό με τεράστιες εκπαιδευτικές ανάγκες. 

■ Την αποδοχή των αιτημάτων με αιτιολογημένη πρόταση από σχολικές μονάδες του ν. Ηρακλείου, για την αναβάθμιση των οργανικών τους θέσεων.

■ Την αποδοχή του αιτήματος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος», όπου με έγγραφο (3-10-22) ζητά την αναβάθμιση των οργανικών θέσεων στα Ειδικά Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία, με βάση τις προτάσεις των συλλόγων διδασκόντων.

■ Την ίδρυση των 18 Τμημάτων Ένταξης σε Δημοτικά Σχολεία και των 5 Τμημάτων Ένταξης σε Νηπιαγωγεία, καθώς εδώ και 2,5 χρόνια η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ αρνείται να υπογράψει τη σχετική πρόταση. Επίσης, την ίδρυση νέων Τμημάτων Ένταξης, όπου επιβάλλεται από νέες ανάγκες που πιθανόν έχουν προκύψει.

■ Την επανίδρυση του Δημοτικού Σχολείου Καστρίου, ως διθέσιου οργανικά σχολείου, υπολογίζοντας, επιπλέον, ως κριτήριο τα γεωμορφολογικά χαρακτηριστικά της περιοχής.

■ Να μη γίνει καμία πρόταση για υποβάθμιση της οργανικότητας οποιασδήποτε σχολικής μονάδας του ν. Ηρακλείου.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα, που είναι κρίσιμο, για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων, τις θέσεις εργασίας, την παροχή εκπαιδευτικού έργου, ως αιρετοί του ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου, θα είμαστε σε εγρήγορση για την τελική εισήγηση που θα διαμορφωθεί από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί