Αυτοεξευτελισμός Σκυλακάκη: Υποχρεώθηκε να πάρει πίσω τα ψέματα που είπε για ΣΥΡΙΖΑ και έξωση Κολοβού (βίντεο)

Μέσα σε 24 ώρες ο Θεόδωρος Σκυλακάκης υποχρεώθηκε να πάρει πίσω τον οχετό ψεμάτων που απηύθυνε κατά του ΣΥΡΙΖΑ για τον πλειστηριασμό της μοναδικής κατοικίας της Ιωάννας Κολοβού.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών που υποστήριξε ανερυθρίαστα ότι ο πλειστηριασμός του σπιτιού της δημοσιογράφου έγινε το 2019 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, πυροδοτώντας όργιο συκοφαντικών σχολίων από βουλευτές της ΝΔ και δεξιά τρολ, υποχρεώθηκε στη Βουλή να πάρει πίσω τις συκοφαντικές δηλώσεις.

Συγκεκριμένα χθες Τετάρτη (23/11) είχε πει στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής:

«Ανοίγω την σχετική ιστοσελίδα, που είναι δημόσια πληροφορία, γιατί δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε παρά μόνο δημόσιες πληροφορίες σε αυτό το θέμα, και βλέπουμε: Ημερομηνία δημοσίευσης πλειστηριασμού, 20.03.2019, την 12η ώρα και 11 λεπτά και 53 δευτερόλεπτα. Στις 20.03.2019 ποια κυβέρνηση υπήρχε; Θα μου θυμίσετε; Ποια κυβέρνηση ήταν που βγήκε το σπίτι της κυρίας αυτής στον πλειστηριασμό; Πρώτη κατοικία. Ποια κυβέρνηση υπήρχε; Με ποιανού νομοθεσία βγήκε στον πλειστηριασμό; Με ποιανού τη νομοθεσία βγήκε; 

Σήμερα Πέμπτη (24/11),  μετά την αποκάλυψη του ψέματος ότι δήθεν βγήκε σε πλειστηριασμό επί ΣΥΡΙΖΑ και κατόπιν πίεσης στην Επιτροπή της τομεάρχη Οικονομικών κας Αχτσιόγλου και του κ. Φάμελλου, ο κ. Σκυλακάκης αναγκάστηκε να τα μαζέψει και είπε ότι μίλησε για ημερομηνία δημοσίευσης και όχι ότι έγινε ο πλειστηριασμός, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για ψέματα.  

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις που έκανε χθες και σήμερα, τις δηλώσεις δηλαδή αυτοεξευτελισμού:

Τα έγγραφα που τον εξέθεσαν

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό, ισχυρίστηκε πως το σπίτι της χαμηλοσυνταξιούχου δημοσιογράφου πλειστηριάστηκε επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Βέβαια ξέχασε να πει ότι ο πλειστηριασμός ουδέποτε έγινε, καθώς τέθηκε σε αναστολή λόγω του προστατευτικού πλαισίου που υπήρχε

«Δεν θα πω το όνομα της κυρίας που είχε την εξαιρετικά δυσάρεστη εμπειρία και περιπέτεια. Το έψαξα όμως. Πότε βγήκε αυτή η υπόθεση στο προσκήνιο; Πότε βγήκε το συγκεκριμένο σπίτι – πρώτη κατοικία – στον πλειστηριασμό; Ανοίγω τη σχετική ιστοσελίδα, που είναι δημόσια πληροφορία, γιατί δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε παρά μόνο δημόσιες πληροφορίες σε αυτό το θέμα, και βλέπουμε: Ημερομηνία δημοσίευσης πλειστηριασμού, 20/3/2019, τη 12η ώρα και 11 λεπτά και 53 δευτερόλεπτα. Στις 20.03.2019 ποια κυβέρνηση υπήρχε; Θα μου θυμίσετε; Ποια κυβέρνηση ήταν που βγήκε το σπίτι της κυρίας αυτής σε πλειστηριασμό; Πρώτη κατοικία. Ποια κυβέρνηση υπήρχε; Με ποιανού νομοθεσία βγήκε στον πλειστηριασμό; Με ποιανού τη νομοθεσία βγήκε; Δεν θα πω τι είναι αυτό. Να πηγαίνει δηλαδή και στο σπίτι της κυρίας και να λες “τι φοβερό πράγμα που συνέβη είναι αυτό”, όταν με δική σου κυβέρνηση και με δική σου νομοθεσία βγαίνει το σπίτι στον πλειστηριασμό. Δεν θα πω τι είναι. Αν και η λέξη υποκρισία, τριγυρίζει στο μυαλό μου» υποστήριξε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Μία ματιά όμως στη σελίδα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών αποδεικνύει την πολιτική απάτη της κυβέρνησης καθώς ουδέποτε έγινε ο σχετικός πλειστηριασμός ο οποίος έχει σχετική ένδειξη «Σε αναστολή». Και αυτό γιατί στις 9/10/2019 που είχε οριστεί η διεξαγωγή του, ίσχυε ακόμα το προστατευτικό πλαίσιο που είχε θέσει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά και την ολιγόμηνη παράταση που είχε δώσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Στοιχεία πλειστηριασμού

Ο πλειστηριασμός πήρε ένδειξη «Ολοκληρωμένος – Κατακύρωση» στις 16/3/2022 αντί 90.200 ευρώ, με κυβέρνηση δηλαδή της Νέας Δημοκρατίας.

Στοιχεία πλειστηριασμού

Η λέξη «θράσος» είναι πολύ λίγη για να χαρακτηρίσει τον Θεόδωρο Σκυλακάκη ο οποίος προφανώς με εντολές του Κυριάκου Μητσοτάκη επιχείρησε να παίξει ένα άθλιο παιχνίδι στη Βουλή. Πρόκειται για οργανωμένη επιχείρηση συκοφάντησης της αξιωματικής αντιπολίτευσης όπως άλλωστε αποδεικνύει και το σχετικό βίντεο που δημοσίευσε η «Ομάδα Αλήθειας»

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί