Δίκη Χρυσής Αυγής: Συνεχίζονται οι προκλήσεις από τον Λαγό

Συνεχίστηκαν οι χρυσαυγίτικες προκλήσεις στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων που δικάζει την υπόθεση της ναζιστικής οργάνωσης σε δεύτερο βαθμό.

Η σημερινή συνεδρίαση ξεκίνησε με «σόου» από τον Γιάννη Λαγό, ο οποίος ζήτησε το λόγο μόλις άκουσε το όνομά του και παρότι η πρόεδρος του είπε να περιμένει να ολοκληρωθεί η εκφώνηση των κατηγορουμένων, εκείνος διαμαρτυρήθηκε για τις «λίγες δικάσιμους» φωνάζοντας επανειλημμένα.

«Πότε θα τελειώσει αυτή η δίκη;» αναρωτήθηκε. «Ντροπή σας. Θα εκτίσουμε δηλαδή επειδή είστε ανίκανοι;» φώναξε μεταξύ άλλων. Μάλιστα, όταν η πρόεδρος προσπάθησε να μιλήσει, ο καταδικασμένος χρυσαυγίτης ανέβασε ακόμα πιο πολύ τον τόνο και είπε: «Ανίκανοι! Βγάλτε και την απόφαση που σας έχουν πει».

Οι προκλήσεις συνεχίστηκαν και αργότερα με τον κατηγορούμενο να ανεβάζει και πάλι τους τόνους θέτοντας θέμα κλήτευσης συγκεκριμένου αστυνομικού που συντόνισε το βράδυ της δολοφονίας την επιχείρηση των αστυνομικών.

Κατά την διατύπωση του αιτήματος,η πρόεδρος ζήτησε από τον Λαγό να μην «κάνει αγόρευση», φράση που εκνεύρισε τον κατηγορούμενο ο οποίος είπε: «Αισθάνομαι προσβεβλημένος από την διαδικασία. Η δίκη είναι προμελετημένη και η απόφαση έχει παρθεί».

Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος

EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Πρόεδρος: Έχετε ερώτηση;

Λαγός: Εσείς έχετε απάντηση; Ζήτω η Δημοκρατία σας! Δεν θα περάσετε εύκολα όπως την πρώτη φορά. Θα το εξευτελισω το δικαστήριο σας. Θα ακουστούν όλα.

Μετά από όσα είπε ο Λαγός οδηγήθηκε και πάλι εκτός αίθουσας με κάποιον από το κοινό να του φωνάζει ενώ κατευθυνόταν στην έξοδο ‘ κάνε υπομονή Γιανναρε “.

Ο συνήγορος του Κώστας Πλεύρης λαμβάνοντας τον λόγο, εξέφρασε παράπονο ότι το δικαστήριο ” του στερεί υπερασπιστικα του δικαιώματα ” .

Πρόεδρος: Μου κάνετε αίτηση εξαίρεσης;

Πλεύρης: Όχι. Εκφράζω το παράπονο μου

Η συνεδρίαση συνεχίστηκε σήμερα με αίτημα (των συνηγόρων υπεράσπισης κατηγορουμένων) για συγκεκριμένες ενέργειες του δικαστηρίου ώστε να εντοπιστεί και να καλεστεί η γυναίκα στην αγκαλιά της οποίας ξεψύχησε ο Παύλος Φύσσας.

Επίσης, η υπεράσπιση ζήτησε να εντοπιστεί μέσω ΑΑΔΕ η διεύθυνση της συντρόφου του Παύλου Φύσσα, η οποία δεν έχει καταθέσει ούτε στην πρώτη δίκη.

Στο μεταξύ άρχισε η κατάθεση του αδελφού του ιδιοκτήτη της καφετέριας «Κοράλι», Δημοσθένη Δημητράτου, για το βράδυ του φόνου του Φύσσα, που είχε πάει στο μαγαζί με την παρέα του για να δουν αγώνα. 

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, στο καφέ βρισκόταν επίσης ο κατηγορούμενος Ιωάννης Άγγος, και μάλιστα σε απόσταση περίπου τριών μέτρων από το τραπέζι του μουσικού, χωρίς όμως να γίνει άτι μέσα στο κατάστημα. Μετά την λήξη του αγώνα, βγήκε να πετάξει τα σκουπίδια και είδε τον Φύσσα, έναν ακόμη άνδρα, μία κοπέλα και απέναντί τους τέσσερις φιγούρες. Απαντώντας σε ερωτήσεις της προέδρου, ο μάρτυρας είπε πως «τα παιδιά ήταν ανήσυχα» και πως «ένα είπε κάτι για φασίστες στην γειτονιά μας».

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, ο ίδιος ζήτησε από τον θαμώνα της καφετέριας Δημήτρη Χατζησταμάτη, που  φέρεται να έκανε μεσολάβηση ανάμεσα στις δύο πλευρές έξω από την καφετέρια, να παραμείνει στον χώρο και από τα παιδιά να μην ανησυχούν γιατί «είναι εδώ ένας αστυνομικός». Ο μάρτυρας συνέχισε την δουλειά του μέσα στην καφετέρια, αλλά αφού καθάρισαν και είχαν αρχίσει να σβήνουν τα φώτα άκουσε «ποδοβολητα, κάποιες μηχανές και αστυνομίες» χωρίς ωστόσο να θυμάται τι άκουσε πρώτα και τι μετά.

Στο ίδιο πλαίσιο η κατάθεση του ιδιοκτήτη, Παναγιώτη Δημητράτου. «Μέσα στο μαγαζί εγώ δεν κατάλαβα τίποτα. Είχε οχλαγωγία και εγώ δεν κατάλαβα κάτι. Η παρέα του συγχωρεμένου του Παύλου καθόταν έξω από την πόρτα του μαγαζιού. Κάποια στιγμή ήρθε και αστυνομία, μηχανάκια ΔΙΑΣ και το θέμα έληξε. Από εκεί και πέρα δεν μπορώ να καταλάβω τι έγινε…Κατάλαβα ότι ήταν κάποια άτομα στη Παύλου Μελά, τα οποία ίσως είχαν αντιδικία με τον συγχωρεμένο» είπε.

  • Πρόεδρος : Που ήταν Άγγος; Σε πόση απόσταση από παρέα Φύσσα;
  • Μάρτυρας : Μέσα ήταν. Καθόταν σε πάγκο. 
  • Πρόεδρος :Ήταν κι άλλοι μαζί του;
  • Μάρτυρας : Θα σας γελάσω εάν ήταν παρέα ή όχι. Ήταν διάφοροι.
  • Πρόεδρος : Η παρέα του Φύσσα αυξήθηκε;
  • Μάρτυρας : Εγώ αυτούς τους τρεις ξέρω. 
  • Πρόεδρος : Υπάρχουν μαρτυρίες ότι ήρθαν κι άλλοι;
  • Μάρτυρας : Δεν το θυμάμαι.
  • Πρόεδρος : Τον Φύσσα τον ξέρατε;
  • Μάρτυρας: Φυσιογνωμικά, ερχόταν σε παιχνίδια.

Σημειώνεται ότι στο δικαστήριο και στο πλευρό της Μάγδας Φύσσα βρέθηκε η συγγραφέας Ιωάννα Καρυστιάνη.  

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί