ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: «Παραλήρημα Μητσοτάκη μπροστά στο επικείμενο πολιτικό του τέλος»

«Πληρωμένη» απάντηση επιφύλαξε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις κατηγορίες που εκστόμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, όπου προσπάθησε να εμφανιστεί σαν θύμα αλλά και να αποπροσανατολίσει εντελώς την κοινή γνώμη για το σκάνδαλο των υποκλοπών, καθώς οι αποκαλύψεις δεν έχουν τελειωμό.

Δείτε: Επίθεση Μητσοτάκη κατά του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για το σκάνδαλο υποκλοπών – Απαξίωσε τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις

Η αξιωματική αντιπολίτευση σχολίασε την ομιλία του πρωθυπουργού ως «άνευ προηγουμένου παραλήρημα» και διαστρέβλωση της αλήθειας, ενώ τον χαρακτήρισε «επικίνδυνο» και για τα εθνικά μας συμφέροντα αναφορικά με τους αμυντικούς εξοπλισμούς.

«Εμβρόντητη σήμερα η χώρα παρακολούθησε το άνευ προηγουμένου παραλήρημα ενός πρωθυπουργού σε απόλυτη αποδρομή, μπροστά στο επικείμενο πολιτικό του τέλος», αναφέρει στην ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει «Για μια ακόμη φορά αντί για απαντήσεις, κατέφυγε σε ακροδεξιές θεωρίες συνωμοσίας, για δήθεν σκοτεινά κέντρα που τον επιβουλεύονται. Διαστρέβλωσε πλήρως την αλήθεια προσπαθώντας να εμφανιστεί ο ίδιος ως το θύμα των υποκλοπών, ενώ είναι ο θύτης της πιο βάναυσης επίθεσης που δέχτηκε η δημοκρατία στην Ελλάδα μετά την πτώση της Χούντας».

«Το πιο γελοίο όμως είναι όταν είπε ότι “δεν μασάει” απέναντι στα επιχειρηματικά συμφέροντα και ότι δεν θα επιτρέψει να γίνει η Ελλάδα “μπανανία”. Ποιος; Ο πρωθυπουργός που τρεισήμισι χρόνια τώρα κάνει τον τροχονόμο των συμφερόντων και έχει καταφέρει να βρίσκεται η χώρα για πρώτη φορά στη μεταπολίτευση στο μικροσκόπιο των ευρωπαϊκών θεσμών και του διεθνούς τύπου για το κράτος δικαίου», σχολιάζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Ακολούθως αναφέρεται στα εθνικά και στους εξοπλισμούς: «Για το θράσος του κ. Μητσοτάκη δεν είχαμε καμία αμφιβολία. Ούτε για το πόσο αδίστακτος είναι. Σήμερα όμως απέδειξε πόσο επικίνδυνος έχει γίνει και για τα εθνικά μας συμφέροντα. Προχώρησε σε εξοπλιστικά προγράμματα μαμούθ χωρίς διαπραγμάτευση και χωρίς να εξασφαλίσει ούτε ένα ευρώ για την αμυντική βιομηχανία της χώρας. Κανένας άλλος πρωθυπουργός, δε θα μπορούσε να αποφασίσει να δοθούν 7 δισ. για εξοπλισμούς και να μην πάει ούτε ευρώ στην ελληνική αμυντική βιομηχανία».

«Σε ένα πράγμα όμως συμφωνούμε με τον κ. Μητσοτάκη. Ότι οι επόμενες εκλογές θα είναι οι πιο κρίσιμες της μεταπολίτευσης. Ή θα συνεχίσει για τη χώρα ο εφιάλτης που λέγεται Μητσοτάκης ή θα μπει τέλος στον εφιάλτη και θα επιστρέψει στον τόπο η δημοκρατία και η δικαιοσύνη παντού» καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί