ΜέΡΑ25: Στο πλευρό των 8 αγωνιστών που σέρνονται σε δίκη στα Χανιά

Την συμπαράστασή τους στους οκτώ διαδηλωτές δικάζονται την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου στα Χανιά, εκφράζουν μέσω ανακοίνωσής οι Οργανώσεις Βάσης Κρήτης του ΜέΡΑ25.

Δείτε: Αυταρχικό καθεστώς Μητσοτάκη στην Κρήτη: Απαγόρευσαν τη διαδήλωση, τους έδειραν και τους δικάζουν! (βίντεο)

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Στο πλευρό των 8 αγωνιστών που σέρνονται σε δίκη στα Χανιά

Αθώωση και διαγραφή προστίμων για τους συλληφθέντες από τον Δεκέμβρη του 2020

Την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου δικάζονται 8 πολίτες των Χανίων για τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση της 6ης Δεκεμβρίου 2020 στην Πλατεία Αγοράς. Ήταν τις μέρες που με πρόσχημα τον covid ο τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρυσοχοϊδης και ο τότε αρχηγός της Αστυνομίας Καραμαλάκης (και σήμερα γ.γ. του Υπουργείου)  εξέδιδαν διαταγές απαγόρευσης συναθροίσεων άνω των τεσσάρων ατόμων, νοσταλγώντας προφανώς μαύρες εποχές καταστολής και ανελευθερίας που στιγμάτισαν τη χώρα.

Στη συγκέντρωση μνήμης στα Χανιά για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο, που το 2008 είχε πέσει θύμα της αστυνομικής βίας, η αστυνομία έκανε αυτό που ξέρει καλά. Εξαπέλυσε ένα όργιο καταστολής, επιτέθηκε απρόκλητα στους διαδηλωτές χτυπώντας με γκλοπ ακόμα και άνθρωπο 68 χρονών, που τόλμησε απλά να κρατήσει ένα πανό στο κέντρο της πόλης. Δακρυγόνα, χειροβομβίδες κρότου λάμψης και συλλήψεις στο σωρό συμπλήρωσαν το σκηνικό που αποτελεί κοινή πρακτική για το καθεστώς της «Μητσοτάκης Α.Ε.»

Οι 8 συλληφθέντες εκείνης της μέρας, σέρνονται δύο χρόνια μετά σε δίκη με την κατηγορία της απείθεια ενώ ένας εξ αυτών και για αντίσταση κατά τη αρχής. Την ίδια στιγμή και  σε αυτούς και σε άλλους αγωνιστές έχουν επιβληθεί πρόστιμά ακόμα και τηλεφωνικά (!) για τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση.

Το ΜέΡΑ25 στέκεται δίπλα στους αγωνιστές και ζητά την αθώωσή τους και τη διαγραφή όλων των προστίμων. Μετά από σχεδόν 34.000 νεκρούς από την πανδημία στη χώρα μας, μετά τις κλειστές ΜΕΘ και τις διασωληνώσεις σε απλούς θαλάμους και διαδρόμους νοσοκομείων, μετά την προκλητική απαξίωση του ΕΣΥ και τις εγκληματικές πολιτικές που άφησαν απροστάτευτους τους πολίτες, είναι εξοργιστικό να φορτώνεται η εξάπλωση του κορονοϊού στις λαϊκές κινητοποιήσεις και στους αγώνες ενάντια στην καταστολή.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους φοιτητικούς συλλόγους, τα σωματεία και τους αλληλέγγυους/ες σε όλη την Κρήτη και στηρίζουμε τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή στις 9 μ.μ. έξω από τα Δικαστήρια Χανίων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί