Το τελευταίο «αντίο» στον Μιχάλη Παπαδάκη

Το μεσημέρι της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε η κηδεία του διευθυντή του Ενυδρείου Κρήτης και οικονομικού προϊσταμένου του ΕΛΚΕΘΕ, Μιχάλη Παπαδάκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 65 ετών, χτυπημένος από τον καρκίνο.

Η κηδεία του έγινε από τον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου, στο Νέο Κοιμητήριο Ηρακλείου, όπου και ετάφη.

Ο Μιχάλης Παπαδάκης διετέλεσε διευθυντής Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του ΕΛΚΕΘΕ, ενώ ήταν ιδρυτικό στέλεχος και η «ψυχή» του Ενυδρείου Κρήτης.

«Έφυγε» από τη ζωή ο διευθυντής του Ενυδρείου Κρήτης Μιχάλης Παπαδάκης

Ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης για τον θάνατο του Μιχάλη Παπαδάκη έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Ο Μιχάλης Παπαδάκης στην επιστημονική και ερευνητική του πορεία ταυτίστηκε με την ίδρυση και τη λειτουργία του Ενυδρείου Κρήτης, αλλά και με το ΕΛΚΕΘΕ. Παράλληλα ένας πολύτιμος συνεργάτης της Περιφέρειας Κρήτης στην κοινή προσπάθεια για την ανάπτυξη του νησιού. Ο θάνατός του αφήνει ένα μεγάλο κενό στην οικογένεια και τους συνεργάτες του. Ως Περιφέρεια Κρήτης τους εκφράζουμε θερμά συλλυπητήρια».

Ανακοίνωση του ΕΛΚΕΘΕ:

«Το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών αποχαιρετά με μεγάλη θλίψη τον Μιχάλη Παπαδάκη, πολύτιμο συνεργάτη για περισσότερα από 30 χρόνια. 

Ο Μιχάλης Παπαδάκης διετέλεσε Διευθυντής Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του ΕΛΚΕΘΕ, ενώ ήταν ιδρυτικό στέλεχος και η ψυχή του Ενυδρείου Κρήτης. Συνέβαλε καθοριστικά στην αναπτυξιακή πορεία του ΕΛΚΕΘΕ και έδωσε σημαντική ώθηση στο Κέντρο. Διορατικός, οξυδερκής και ακούραστος αφιέρωνε καθημερινά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του για την πρόοδο του Κέντρου και την επίλυση των όποιων προβλημάτων αντιμετώπιζε, πάντα με καλή πρόθεση, συνέπεια και ευαισθησία.

Δυστυχώς δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την επαγγελματική του πορεία. Έφυγε πριν την επικείμενη συνταξιοδότηση του, που θα του έδινε και την ευχαρίστηση ότι εκπλήρωσε τους στόχους του, και θα του επέτρεπε να περάσει περισσότερο χρόνο με τους οικείους του, αφού η ενασχόληση του όλα αυτά τα χρόνια με την διοίκηση του ΕΛΚΕΘΕ ήταν ιδιαίτερα απαιτητική.
Θερμά συλλυπητήρια στους δικούς του».

Ανακοίνωση της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Κρήτης:

«Η πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κρήτης εκφράζει τη θλίψη της για το θάνατο του Διευθυντή του Ενυδρείου Κρήτης Μιχαήλ Παπαδάκη και συλλυπείται τους οικείους του. 

Ο Μιχάλης Παπαδάκης υπήρξε από τα ιδρυτικά στελέχη του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Βιολογίας Κρήτης (Ι.ΘΑ.ΒΙ.Κ.) στο οποίο διετέλεσε Διοικητικός και Οικονομικός Διευθυντής, Γραμματέας του Επιστημονικού Συμβουλίου και Υπεύθυνος Ανάπτυξης και Υποδομών του Κέντρου. Ήταν από τους πρωτεργάτες του σχεδιασμού, της υλοποίησης και της λειτουργίας του Ενυδρείου Κρήτης – CRΕΤΑquarium. Με το έργο του συνεισέφερε σημαντικά στην ενίσχυση και υποστήριξη της Θαλάσσιας Έρευνας στη χώρα μας».

Το ΙΤΕ για την απώλεια του Μιχάλη Παπαδάκη

Ο Μιχάλης αποτελούσε μέλος της ευρύτερης οικογένειας του ΙΤΕ και της ερευνητικής κοινότητας της Κρήτης, και αφήνει έντονο το αποτύπωμά του, καθώς υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής και πολύτιμος σύμβουλος για την ανάπτυξη της έρευνας και της τεχνολογίας στην Ελλάδα. Ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία στο ΙΤΕ, από τη θέση του οικονομικού υπευθύνου για τη δραστηριότητα της Θαλάσσιας Βιολογίας στο Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του Ιδρύματος. Υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Βιολογίας Κρήτης (ΙΘΑΒΙΚ), αργότερα ΕΛΚΕΘΕ, του οποίου διετέλεσε οικονομικός και διοικητικός διευθυντής. Παράλληλα, υπήρξε πρωτεργάτης και οραματιστής για την ίδρυση του Ενυδρείου Κρήτης, του οποίου διετέλεσε διευθυντής έως σήμερα.   

Το ΙΤΕ εκφράζει τα θερμότατα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους οικείους του Μιχάλη Παπαδάκη, του οποίου η μνήμη θα παραμείνει άσβηστη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί