Xειροπέδες σε γιατρό για ντόπινγκ αθλητών και απάτη σε βάρος του ΕΟΠΥΥ

Η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, με τη συνδρομή επιθεωρητών του ΕΟΦ, προχώρησε στη σύλληψη μιας γιατρού, η οποία κατηγορείται για χορήγηση σκευασμάτων ντόπινγκ και άλλων μη εγκεκριμένων θεραπειών σε αθλητές, καθώς και για απάτη σε βάρος του ΕΟΠΥΥ.

Η κατηγορούμενη, τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2020 και εκμεταλλευόμενη την ιδιότητά της, χορηγούσε τις εν λόγω θεραπείες κυρίως σε αθλητές, είτε στο χώρο του πελάτη είτε στην οικία της, ενώ είχε δημιουργήσει ιστοσελίδα μέσω της οποίας διαφήμιζε τα προϊόντα αυτά, ενώ είχε συστήσει και εταιρεία με ανύπαρκτες εγκαταστάσεις, την οποία χρησιμοποιούσε ως «βιτρίνα» των παράνομων δραστηριοτήτων της. 

Οι θεραπείες που προσέφερε αφορούσαν αποκατάσταση τραυματισμών, ενίσχυση αθλητικών επιδόσεων και του ανοσοποιητικού συστήματος, αντιμετώπιση της εξάντλησης, απώλεια βάρους, αύξηση της λίμπιντο καθώς και την καταπολέμηση της γήρανσης.

Τα συστατικά των θεραπειών προέρχονταν από τρεις κατηγορίες σκευασμάτων. Ήταν:

  • Μη γνήσια φαρμακευτικά σκευάσματα (ντόπινγκ) με πλαστή ταινία γνησιότητας του ΕΟΦ
  • Φαρμακευτικά σκευάσματα με απαγορευμένες ουσίες από το εξωτερικό χωρίς άδεια κυκλοφορίας του ΕΟΦ
  • Φαρμακευτικά σκευάσματα, τα οποία είχε αποκτήσει μέσω εικονικών συνταγογραφήσεων, προκαλώντας οικονομική ζημιά σε βάρος του ΕΟΠΠΥ.

Κατά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι της, βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος από τα προαναφερθέντα σκευάσματα, τα οποία απεστάλησαν στον ΕΟΦ για εργαστηριακή εξέταση, ενώ κατασχέθηκε και το κινητό της τηλέφωνο, το οποίο θα αποσταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για εξέταση.

Η συλληφθείσα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της, οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκε σε ανακριτή.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί