Λιγνάδης: Έφεση από την Εισαγγελέα για την αθώωση στον πρώτο βιασμό – «Έπρεπε να επιβληθεί μεγαλύτερη ποινή από 12 χρόνια»

Δέκα, περίπου, ημέρες μετά την καταδίκη του Δημήτρη Λιγνάδη σε κάθειρξη 12 ετών για δυο υποθέσεις βιασμών και την αποφυλάκιση του η Εισαγγελία Εφετών άσκησε έφεση για δυο σκέλη της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας εφετών Βασιλική Χαλβά, αφού μελέτησε τα πρακτικά της πολύμηνης ακροαματικής διαδικασίας, άσκησε έφεση για το σκέλος της απόφασης που αφορά στην αθώωση του σκηνοθέτη για τον πρώτο νεαρό που τον κατήγγειλε για βιασμό.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η εισαγγελική λειτουργός έκρινε πως από τα στοιχεία, τις καταθέσεις των μαρτύρων αλλά και την μαρτυρία του καταγγέλλοντα προέκυψε ότι η πράξη του βιασμού έχει τελεστεί.

Η εισαγγελέας άσκησε έφεση και για το σκέλος της απόφασης που αφορά στο ύψος των ποινών που επιβλήθηκαν στον Δημήτρη Λιγνάδη για τις δυο περιπτώσεις βιασμών για τις οποίες καταδικάστηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας θεωρεί ότι ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου έπρεπε να καταδικαστεί σε μεγαλύτερες ποινές κάθειρξης, λόγω της απαξίας και της βαρύτητας της πράξης, της βλάβης που προξένησε στα θύματα, της έντασης του δόλου του κατηγορουμένου, αλλά και της εκμετάλλευσης της εμπιστοσύνης κάθε παθόντα , λόγω της ανηλικότητάς τους.

Η έφεση κατά της απόφασης του Δημήτρη Λιγνάδη δεν μπορεί να επηρεάσει, σε αυτή τη φάση, το θέμα της αποφυλάκισης του, ωστόσο, σηματοδοτεί πως θα βρεθεί αντιμέτωπος με αυστηρότερες ποινές όταν δικαστεί σε δεύτερο βαθμό.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρώτο βαθμό ο Δημήτρης Λιγνάδης κρίθηκε ένοχος, χωρίς κανένα ελαφρυντικό, για τους δυο από τους τέσσερις βιασμούς για τους οποίους κάθισε στο εδώλιο. Δικαστές και ένορκοι με αποφάσεις που κατέγραψαν οριακές πλειοψηφίες επέβαλαν στον κατηγορούμενο συνολική ποινή κάθειρξης 12 ετών ενώ έκαναν δεκτό το αίτημα του για χορήγηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του μέχρι να δικαστεί από το Εφετείο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί