Ν Τ Ρ Ο Π Η

Του Μιχάλη Τζανάκη

ΕΞΙ ΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΜΙΑ ΛΕΞΗ!

Ντροπή το ένα, ντροπή το άλλο, η ντροπή, της ντροπής, ω ντροπή!

Εν τέλει βρίσκεται και μια λέξη που «εξοικονομεί» πολλές περαιτέρω «αναλύσεις»! έξι γράμματα και τελειώσαμε. Ούτε επεξηγήσεις, ούτε επιχειρηματολογία, ούτε «νομικές» ντρίπλες, ούτε τίποτα…

Ντροπή και μόνο ντροπή! Και βεβαίως εκτός της «ντροπής» πολλά «ηθικά» διδάγματα! Και μάλιστα στον 21ο αιώνα στην Ελλάδα που από αρχαιοτάτων χρόνων είχε «θεοποιήσει» την Δικαιοσύνη. Ας μην πιάσουμε το νήμα για τους μύθους γύρω από την Θέμιδα, καθώς το ζητούμενο δεν είναι πλέον η αρχαία Θεά, αλλά τα σύγχρονα γήινα νεοελληνικά φαντάσματα που δίνουν το μεγάλο μήνυμα στους «μικρούς» ανθρώπους!

«Μην τολμήσετε να αναζητήσετε το δίκιο σας απέναντι στους «μεγάλους»! Δεν είμαστε όλοι ίσοι κι όμοιοι. Καθίστε στ’ αβγά σας, γιατί από κατήγοροι θα καταντήσετε «σκευωροί». Ακόμα κι αν υποστείτε βιασμό, απλά απολαύστε τον. Η ισονομία και όλα αυτά τα φούμαρα που μαθαίνετε από τους αφελείς γονείς σας, τους αφελείς δασκάλους σας και λοιπούς φλυαρούντες είναι για να νομίζετε ότι ζείτε σε κράτος δικαίου και να παραμυθιάζετε κι εσείς τα παιδιά σας, όπως σας παραμυθιάσαμε κι εμείς εσάς».

Άλλωστε, κάποιο «σημαίνον» πρόσωπο το ξεκαθάρισε εδώ και καιρό από το βήμα της ΔΕΘ: «Δεν τρέφω αυταπάτες για μια κοινωνία χωρίς ανισότητες, κάτι τέτοιο είναι αντίθετο στην ανθρώπινη φύση, όσοι το επιχείρησαν καταστρατήγησαν τελικά την ίδια τη δημοκρατία και τα ατομικά δικαιώματα». Νομίζω ότι είναι γνωστό ποιος το είπε. Άρα, προς τι οι οργίλες αντιδράσεις και η δήθεν «απορία» για όσα διαμείβονται στο Ελλαδιστάν της καθαρίστριας από το Βόλο που φυλακίζεται , γιατί πλαστογράφησε το απολυτήριο Δημοτικού και του «γνωστού» σκηνοθέτη, διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, φίλου και κολλητού που τοποθετήθηκε με ειδικό νόμο, ελεεινού  βιαστή κατά τ’ άλλα;

Από σήμερα βεβαίως θα αρχίσουν οι «νομικές» τεκμηριώσεις, που θα αναλάβουν τον απαραίτητο σε αυτές τις περιπτώσεις απαιτούμενο κατευνασμό της ναρκωμένης κοινής γνώμης. Θα αρχίσουν οι επικλήσεις σε «άρθρα» σε «εδάφια» και σε «παραγράφους»! και κάπου εκεί θα χαθούμε και πάλι! Επομένως, ας μείνουμε στα έξι γράμματα μιας λέξης: «ΝΤΡΟΠΗ».

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Ν Τ Ρ Ο Π Η”

  1. Η Δική ζυγίζει καρδιές... Στον άλλο κόσμο...

    Αν ένας Πακιστανός κλέψει ένα ψωμί τον βάζουν φυλακή δέκα χρόνια με τον Τότο Ριινο

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί