Δ. Λιγνάδης: Ένοχος και 12 χρόνια κάθειρξη, αλλά αφέθηκε ελεύθερος μέχρι το Εφετείο

Ελεύθερος θα μείνει ο Δημήτρης Λιγνάδης μέχρι το εφετείο, έπειτα από την απόφαση του δικαστηρίου να του επιβληθεί συνολική ποινή φυλάκισης 12 ετών για δύο βιασμούς.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα της πλευράς Λιγνάδη για να δοθεί αναστολή στην εκτέλεση της ποινής μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία (4-3), μειοψήφησαν 2 ένορκοι και μια σύνεδρος που είχαν τη γνώμη ότι πρέπει να παραμείνει στη φυλακή.

«Και έξω βιαστής θα είναι» ξέσπασαν συγγενείς και φίλοι των θυμάτων που φώναξαν ντροπή στους δικαστές. Μάλιστα και έξω από τη αίθουσα του δικαστηρίου απειλήθηκε σύρραξη με τους νεαρούς καταγγέλλοντες να ξεσπούν σε κλάματα ενώ συγγενείς και φίλοι αποδοκίμαζαν την δικαστική απόφαση φωνάζοντας κατάρες.

Και η Ελένη Κούρκουλα, η οποία έχει ταχθεί στο πλευρό του Δημήτρη Λιγνάδη, δέχθηκε τις αποδοκιμασίες από τους συγκεντρωμένους.

Στον κατηγορούμενο επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του 3 φορές το μήνα και εγγύηση 30.000 ευρώ.

Αντίθετος ήταν ο εισαγγελέας της έδρας
Ο εισαγγελέας της έδρας, νωρίτερα, στην πρόταση του ζήτησε να μην έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα η έφεση με το σκεπτικό ότι ο κατηγορούμενος είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων και δεν υπάρχει καμία αναγνώριση εκ μέρους του των πράξεων για τις οποίες κρίθηκε ένοχος.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο επέβαλε κατά πλειοψηφία (4-3) ποινή κάθειρξης 5 ετών η οποία είναι η ελάχιστη που προβλέπεται για τον βιασμό 17χρονου στην Επίδαυρο.

Μειοψήφησαν δυο ένορκοι και ένας σύνεδρος που ζήτησαν να επιβληθεί κάθειρξη 7 ετών.

Για τον βιασμό 17χρονου στο σπίτι του ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 ετών κατά πλειοψηφία (4-3). Η πρόεδρος, μια σύνεδρος και μια ένορκος μειοψήφησαν έχοντας την άποψη ότι έπρεπε να καταδικαστεί σε κάθειρξη 6 ετών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί