Πρωθυπουργός των χρεών

Του Θανάση Καρτερού

χει 40 ακίνητα, να τα χιλιάσει. Έχει, επίσης, εισόδημα απλησίαστο ακόμα και για τους επάνω της μεσαίας τάξης του. Έχει εταιρείες της συζύγου, διασυνδέσεις με μυστήριες οφσόρ, τσεπώνει ακόμα και αγροτικές ενισχύσεις. Αλλά χρωστάει, σύμφωνα με το πόθεν έσχες του, κοντά στο 1.300.000 στις τράπεζες. Και αναρωτιούνται ορισμένοι πώς δεν ντρέπεται, ο πλούσιος των πλουσίων της πολιτικής, να είναι χρεωμένος μέχρι τον λαιμό. Γιατί δεν καταλαβαίνουν ότι ο Μητσοτάκης είναι η ζώσα διάψευση της φιλοσοφικής αλήθειας πως ο άνθρωπος είναι το σύνολο από τις εμπειρίες του. Αυτός είναι το σύνολο από τα χρέη του.

Χρωστάει, για να συνεννοηθούμε, τον λογαριασμό για χιλιάδες νεκρούς της πανδημίας, που θα είχαν σωθεί αν δεν φρόντιζε το έσχε το δικό του και των φίλων του πολύ περισσότερο από τις ζωές των υπηκόων του. Αν δεν έκανε την πανδημία ευκαιρία για ληστεία του δημόσιου χρήματος με μάσκα έκτακτης ανάγκης. Αν δεν έβγαζε στον κλήρο τα ιμάτια του ΕΣΥ λόγω ιδιοτέλειας και ιδεολογικής ευτέλειας. Αν δεν ανέθετε σε έναν κραγμένο ακροδεξιό δικηγόρο την Υγεία και τη ζωή μας. Αν μπορούσε να καταλάβει ότι ο πλουτισμός, δικός του και των γνωστών άλλων, εν μέσω θανατικού είναι βαριά ανηθικότητα.

Χρωστάει, επίσης, δισεκατομμύρια που αφαίμαξε από νοικοκυριά και επιχειρήσεις με λογαριασμούς ηλεκτροπληξίας για να τα μεταβιβάσει στους παρόχους ενέργειας, στον κάθε Στάσση, σε εθνικούς αεριτζήδες και χρυσά καλόπαιδα. Καταδικάζοντας κόσμο και κοσμάκη στην ανέχεια και στην απελπισία, και προσφέροντας σε όλη την ελληνική κοινωνία, στο τμήμα της τουλάχιστον που δεν τρέφεται με τα άχυρα της συστημικής ενημέρωσης, ένα κλασικό παράδειγμα κοινωνικής λεηλασίας, μέρος της οποίας επιστρέφεται με όρους προεκλογικής φιλανθρωπίας. Μας χαρίζει κάτι από τα κλεμμένα εν ολίγοις.

Χρωστάει τη διάβρωση της κοινωνικής συνοχής, την υπονόμευση της δημοκρατίας, τα οικονομικά και ηθικά έξοδα από τις χήνες της Νοβάρτις που βάφτισε ψάρια, κηρύσσοντας διωγμό των καλών ψαράδων, τη συκοφαντία που έκανε κανονικότητα και τις διώξεις που έκανε εργαλείο καθεστωτικής επιβολής. Πολλά χρωστάει και όχι μόνο στις τράπεζες, σε όλους μας. Αλλά ήρθε η ώρα επιτέλους να πληρώσει τον λογαριασμό. Τον περιμένουμε με την προσήκουσα αδημονία και οργή. Στις κάλπες…

Πηγή: Αυγή

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Πρωθυπουργός των χρεών”

  1. Ιος

    Ο Μητσοτάκης είναι σήμερα το πιο ορατό δέντρο από το δάσος της Δεξιας
    Αύριο το Δάσος θα πείσει τον Γραικοτουριστα ότι ένας νέος Σωτήρας θα μας σώσει
    Από όλα τα κείμενα λείπει η πηγή που εκτρέφει ΜΩΥΣΗΔΕς

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί