Η μαστροπεία της ενημέρωσης

Του Θανάση Καρτερού

Οι μπούρδες του Μητσοτάκη διά του εκπροσώπου του, ότι στην Ελλάδα ανθεί η φαιδρά πορτοκαλέα της ελευθεροτυπίας και ότι για τη μαύρη έκθεση των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα φταίει ο… ΣΥΡΙΖΑ (εδώ κάνουμε τον σταυρό μας), παραείναι κουτόχορτο για να το φάει ακόμα κι ο πιο πιστός οπαδός της Ν.Δ. Γιατί η κάθετη πτώση της αξιοπιστίας των ελληνικών ΜΜΕ, που καταγράφεται σε όλες τις εγχώριες έρευνες, πιστοποιεί ότι την κατρακύλα και την ξεφτίλα της καθεστωτικής ενημέρωσης την έχει πάρει χαμπάρι η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων. Ό, τι κι αν ψηφίζουν.

Μας παρέλαβε στη θέση 70 και μας πήγε στην 108 στην παγκόσμια κατάταξη ο Μητσοτάκης. Τελευταίους στην Ευρώπη. Κάτω από όλες τις βαλκανικές χώρες. Προπαγάνδα αντί για πληροφόρηση, πνίξιμο ειδήσεων που δεν συμφέρουν, διώξεις και παρακολουθήσεις δημοσιογράφων, ανεξιχνίαστος φόνος ρεπόρτερ μέρα – μεσημέρι, πετσώματα πάσης φύσεως και μονοφωνία πάσης παραφύσεως κοσμούν το τοπίο της ενημέρωσης στην Ελλάδα. Με αποτέλεσμα η χλεύη να έχει λάβει διεθνή χαρακτήρα. Γιούχα και πάλι γιούχα των πατρίδων.

Και ας το έχουμε υπόψη ότι δεν θα αλλάξει αυτή η μαστροπεία της ενημέρωσης όσο κι αν φωνάζουν οι διεθνείς οργανώσεις. Και δεν θα αλλάξει, γιατί η άθλια πολιτική του Μητσοτάκη έχει ανάγκη το δεκανίκι της άθλιας ενημέρωσης. Της ασύδοτης προπαγάνδας, του ψεύδους, της διαστρέβλωσης, της δολοφονίας ιδεών και χαρακτήρων, της δολοφονίας σκέτης, της τρομοκρατίας, της μπαγαποντιάς που παριστάνει την πληροφόρηση, εκδιδόμενη επί χρήμασι και τοις κείνων ρήμασι πειθόμενη. Αληθινό είναι αυτό που λέει και θέλει ο Μητσοτάκης. Τελεία και παύλα!

Δεν είναι δηλαδή αυτοσκοπός η ξεφτίλα. Μέσο είναι, για την επίτευξη της άλλης, της μεγάλης ξεφτίλας. Όταν η ακραία αδικία επιβάλλεται ως καθεστώς, η διαφθορά διαχέεται από το Μαξίμου σε όλη την κοινωνία, ο Στάσσης γίνεται σύμβολο και ο νεποτισμός κανονικότητα, ποια ενημέρωση και ερευνητική δημοσιογραφία περιμένετε; Πάρτε τον Βαξεβάνη στο σκαμνί, τον Μαρινάκη ταγό της ελευθεροτυπίας, τον Κουκάκη στόχο παρακολούθησης, την ΕΡΤ με αρχισυντάκτη τον Μητσοτάκη. Και πολύ σας πάει.

Συμπέρασμα: Να φωνάξουμε, να αγανακτήσουμε, να διαμαρτυρηθούμε, να τους γυρίσουμε την πλάτη. Αλλά και να το χωνέψουμε: Για να αναπνεύσει η ελευθεροτυπία πρέπει να εκπνεύσει το καθεστώς Μητσοτάκη.

πηγή: Αυγή

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί